Allt för din anställning

Söker du svar på frågor gällande din anställning?

Ansökan till Skatteverket i Sverige

Du som är utlandsanställd och som inte betalar skatt i Sverige, men som fortfarande har kvar din skatterättsliga bosättning här, ska en gång per år lämna en ansökan till svenska Skatteverket för att få ”Beslut om preliminär skatt”. De besluten är grundläggande för hela upplägget med hypotetisk skatt.

Sedan ska du följa upp beslutet i din svenska deklaration, antingen genom att visa att skatt har betalats i arbetslandet eller genom att visa grunden för skattebefrielse där.

Därför bifogar vi nu blanketten ”Ansökan om ändrad beräkning/Arbete utomlands”.Den finns också på Skatteverkets hemsida under Blanketter – A-Ö / Jämkning. Blanketten har SKV-nummer 4303.

Om du hämtar den på hemsidan – ange under Övrigt att beslutet ska skickas till Svenska kyrkan, Personalavdelningen, 751 70 Uppsala.

När du får beslutet – spara det till deklarationen. Det brukar stå vilka villkor som ska vara uppfyllda för att du inte ska få svensk kvarskatt.

Frågor kring personaladministration?

Kontakta kansliet som bl a hanterar reseersättningar, frånvarorapportering (Flex), traktamenten och resebeställningar.

Mejla dina frågor till Svenska kyrkan i utlandet

2020-10-01