Foto: Magnus Aronson

Svenska kyrkan finns också för svenskar som besöker eller bor i ett land utanför Sverige. På de här sidorna finns information för dig som på olika sätt arbetar med, eller stöttar utlandskyrkan.

Svenska kyrkan finns utomlands, för personer med svenskspråkig identitet, och som vill vara med i kyrkans gemenskap. Många svenskar som befinner sig utomlands vill exempelvis få be och fira gudstjänst på sitt eget språk.

När ensamhet, olyckor eller sjukdom drabbar kan ett besök från kyrkan bli en livlina. Med allt detta arbetar samtliga utlandskyrkor, även om behoven ser olika ut, beroende på var i världen man befinner sig.

Nyheter om utlandskyrkan

Möt Svenska kyrkan i Wien
    Måndag 26 april kl 19.00 kan du träffa kyrkoherde Peter Styrman, som är kyrkoherde i Svenska kyrkan i Wien. Anslut via Zoom.
    2021-04-16 16:45
    Ett levande församlingsliv, trots hårda pandemirestriktioner
    Paris första lockdown för ett drygt år sedan var mycket strikt. Prästparet Maria och Joakim fick flytta gudstjänster, bibelstudier och andakter till internet. Det nästan viktigaste arbetsredskapet blev mobilen.
    2021-04-16 15:20
    Ny app till utlandskyrkan
    Svenska kyrkan i utlandet har tagit fram en app för personer som bor eller vistas utomlands, och som vill hålla kontakt med utlandskyrkan.
    2021-04-16 09:51
    Kunde följa begravningen i Sverige via länk
    Majja Hauta Svallmark bor i Ayia Napa på Cypern sedan nio år tillbaka. I Sverige har hon aldrig varit särskilt kyrklig, men på Cypern besöker hon den Skandinaviska kyrkan minst två gånger i veckan. Under pandemin har kyrkan blivit extra viktig.
    2021-04-15 17:24
    Niklas Larsson: Utlandskyrkan är mer än bara kanelbullar
    Niklas Larsson sitter i kyrkostyrelsens råd för Svenska kyrkan i utlandet. Han menar att utlandskyrkans verksamhet betyder så mycket mer än att som svensk utomlands kunna få sig en svensk kanelbulle. Det handlar om församlingens grundläggande uppgift.
    2021-04-14 10:08
    1 2 3 4 5  ... < >