Foto: Magnus Aronson

Svenska kyrkan finns också för svenskar som besöker eller bor i ett land utanför Sverige. På de här sidorna finns information för dig som på olika sätt arbetar med, eller stöttar utlandskyrkan.

Svenska kyrkan finns utomlands, för personer med svenskspråkig identitet, och som vill vara med i kyrkans gemenskap. Många svenskar som befinner sig utomlands vill exempelvis få be och fira gudstjänst på sitt eget språk.

När ensamhet, olyckor eller sjukdom drabbar kan ett besök från kyrkan bli en livlina. Med allt detta arbetar samtliga utlandskyrkor, även om behoven ser olika ut, beroende på var i världen man befinner sig.

Nyheter om utlandskyrkan

Rikskollekt till Svenska kyrkan i utlandet 18 juli
    Söndag 18 juli går rikskollekten till Svenska kyrkan i utlandet, en välbehövlig insamling eftersom många utlandsförsamlingar drabbats hårt av coronapandemin.
    2021-07-12 14:31
    Välkommen till utlandskyrkans konferens Mötesplats
    Välkommen till Svenska kyrkan i utlandets konferens Mötesplats 26–29 augusti. Alla som är intresserade av utlandskyrkan är välkomna att vara med. Konferensen är helt digital.
    2021-06-18 16:28
    Fler utlandsförsamlingar finns nu i utlandskyrkans app
    För den som befinner sig utomlands och vill ha kontakt med Svenska kyrkan, har en ny app tagits fram. Nu går det att hitta fler utlandsförsamlingar och verksamheter i appen.
    2021-06-17 11:56
    Ledig tjänst: kyrkoherde i Schweiz
    Svenska kyrkan nyetablerar sig i Schweiz. Därför söker vi en kyrkoherde. Du ska ha arbetat som kyrkoherde i Sverige eller i utlandskyrkan. Ansökan ska vara inne senast 15 augusti.
    2021-06-14 15:40
    Beställ utlandskyrkans eget kaffe
    Nu kan du beställa utlandskyrkans eget kaffe även i mindre volymer.
    2021-06-07 15:14
    1 2 3 4 5  ... < >