Ett fel uppstod.

Växjö stift

Samtalsmaterialet HIMLAKROPP

Vi har samlat ett enkelt material för självstudier och fördjupande samtal.

HIMLAKROPP kan fungera som en hjälp att få ihop globalt och lokalt perspektiv på rättvisefrågor, miljö, fred, samverkan, medmänsklighet och tolerans. I vår globaliserade samtid är hållbarhet en självklar del av kyrkans grundläggande uppdrag. Svenska kyrkans församlingar ska kunna välkomna människor som längtar efter ett brinnande engagemang. Genom handling visar vi vad vi står för. När vi deltar i byggandet av Guds rike gör vi skillnad i världen.

Foto: Ill: Marlene Lindmark

Ungefär en och en halv till två timmar behövs till varje samtalspass, där delandet särskilt ges tid. Som efterord finns en aktivitetsdel, som en hjälp att omsätta det vi samtalat om i praktik. Texter och illustrationer i materialet används med upphovsrättsinnehavarnas tillstånd och får mångfaldigas endast i ickekommersiellt syfte, för eget bruk i samband med genomförande av samtalspassen. Om inget annat anges är texter, översättningar och bearbetningar gjorda av stiftsadjunkt Jonas Löhnn.

Samtalsmaterialet finns tillgängligt i pdf-format.

HIMLAKROPP komplett

Del 1 LIVET