Växtplatskurs hösten -21

Sedan flera år tillbaka bedriver Härnösands stift en kurs om tro, liv och traditioner i Svenska kyrkan. Tanken är att du under Växplatskursen får tillfälle att fördjupa dig i olika ämnen utifrån detta.

Datum och tid
    Kursen består av webbinarium varannan onsdag kl 15-17, se datum nedan.
    Till detta tillkommer självstudier på ca 5 timmar mellan kurstillfällena. Självstudierna består av att se filmer, lyssna på podcaster, läsa artiklar och så vidare. Deltagaren får också i uppgift att ta del av olika verksamheter i den lokala församlingen eller i kontraktet för att sedan dela erfarenheter vid de tillfällen vi ses digitalt.

• 1 september
    • 15 september
    • 29 september
    • 13 oktober
    • 27 oktober
    • 10 november
    • 24 november

Plats
    Digitalt via Zoom, samt en digital whiteboard på Miro. Du behöver ha tillgång till dator eller surfplatta med headset.

Målgrupp

Växtplatskursen vänder sig till den som arbetar i kyrkan men som inte har en kyrklig utbildning. Anställda i församlingar (alla kategorier) utan kyrklig utbildning, förtroendevalda, ideella medarbetare och studenter som läser till präst, musiker, diakon eller pedagog i Svenska kyrkan.

Innehåll
    Bibeln, bibelsyn, kyrkohistoria, församlingens grundläggande uppgift (Gudstjänst, undervisning, diakoni och mission), ekumenik, religionsdialog, pilgrim...mm

Sista anmälningsdag: 14 juni

Max antal deltagare: 24 (så vi ryms på en zoomsida).

Välkommen med din anmälan! /Maria Wålsten (kursledare)​

Vänligen kontrollera att du får ett bekräftelsemail när du anmält dig till kursen, det kommer omgående. Obs om du inte får det kontakta då ansvarig administratör, annars är risken att du inte har blivit anmäld.

Någon ev avbokningsavgift tas inte ut då det inte är någon fysisk träff, men meddela gärna om du inte kan närvara digitalt.
    Vid för få anmälningar kan kursen/arrangemanget komma att ställas in.

Stiftet står kostnaden för denna kurs.

Härnösands stift behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
    Läs mer på www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift/dataskyddsforordningen---gdpr

Yvonne Landström, Stiftskansliet