Temasamtal om teologi, miljö och Agenda 2030

Foto: Gustaf Hellsing Ikon

Härnösands stift vill med dessa temasamtal skapa ett rum och tillfälle för att tillsammans tänka vidare i frågor kring teologi, miljö och Agenda 2030. Kyrkan har existentiella källor att ösa ur, vi har gemenskap och vi har kraft att nå fler människor och bidra till nödvändiga beteendeförändringar.

27 januari​

Digitalt via länk som skickas ut dagarna före utbildningen

Målgrupp​
    Anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare i Härnösands stift.

Syfte
    Att med samtalen inspirera till församlingens fortsatta samtal, engagemang och vilja till förändring.

Innehåll
    Vi är människor – vi utmanas. Vi möts av tidningsrubriker om glaciärer som smälter, om bränder, stigande medeltemperaturer, ett väder som inte är sig likt…  Samtidigt, vi är människor - vi lockas. Vi vill handla på Black Friday, vi lockas att konsumera det vi inte behöver, det är tufft att göra val. Det här kan skapa oro. Det kan ge en känsla av att inte ha kontroll. Det kan inge en känsla av vanmakt.

Vi möts digitalt under en timme för att tillsammans samtala utifrån dessa frågeställningar.

• 13 januari För kärlekens skull? - Drivkrafter och klimatförändringar
    • 20 januari Vad håller vi på med? – Tankar kring vårt ansvar och den biologiska mångfalden
    • 27 januari Kan man inte bara leva? - Livsstil – Beteende - Förändring  ​

Sista anmälningsdag är:

• 6 januari till 13 januari
    • 13 januari till 20 januari
    • 22 januari till 27 januari​

Vänligen kontrollera att du får ett bekräftelsemail när du anmält dig till kursen, det kommer omgående. Obs om du inte får det kontakta då ansvarig administratör, annars är risken att du inte har blivit anmäld.

Max antal
    Max tio deltagare per tillfälle.
    Vid för få anmälningar kan kursen/arrangemanget komma att ställas in.

Stiftet står kostnaden för kursen.

Härnösands stift behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer på www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift/dataskyddsforordningen---gdpr

Yvonne Landström, Stiftskansliet
    2021-01-21