Predikofortbildning

Att vara det gudomliga ordets tjänare och rent och klart förkunna evangelium är en av prästens huvuduppgifter. Det är en uppgift som är densamma år från år, men som också ständigt behöver utvecklas, eftersom vi och världen som vi verkar i hela tiden utvecklas.

Tid
    Fortbildningen pågår i drygt ett år, det blir tre internat á drygt ett dygn, med hemarbete och handledning däremellan. Start kl 12.00 dag 1, avslut kl 15.00 dag 2.
    -- 25-26 maj 2021 OBS digital
    -- 26-27 oktober 2021
    -- 22-23 mars 2022

Plats
    Första träffen blir digital pga pandemin resterande träffar sker på Åredalens folkhögskola

Präster i Härnösands stift

Fördjupas och utvecklas i att predika.

Innehåll
    ”Att förkunna innebär att utifrån teologisk kunskap, personlig tro och egen erfarenhet tolka och levandegöra Guds ord” skriver biskoparna i sitt biskopsbrev ”Kallad till diakon och präst i Svenska kyrkan”.
    Vad innebär då det i den tid vi lever i nu? Hur fungerar predikan som form? Vilket arbete ligger bakom? Vilket uttryck och tilltal har vi i predikan? Kan vi använda andra uttryckssätt än det talade ordet? Och vad gör responsen med kommunikationen? Det är frågor som du som deltagare i predikofortbildningen kommer att få arbeta med i relation till ditt eget sätt att predika.

Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag 28 februari.
    Det är begränsat antal platser.

Vänligen kontrollera att du får ett bekräftelsemail när du anmält dig till kursen, det kommer omgående. Obs om du inte får det kontakta då ansvarig administratör, annars är risken att du inte har blivit anmäld.

Carina Sundberg, präst, teologie doktor och stiftsteolog i Linköpings stift.

Kurskostnad 3 000 kronor samt en mindre summa för kurslitteratur.

Logi
    Logi kan med fördel bokas på Hållandsgården som ligger strax intill och som har ett samarbete med Åredalens folkhögskola kring detta. hallandsgården@telia.com

Fortbildningen är ett samarbete mellan Härnösands stift och Åredalens folkhögskola.

Härnösands stift behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
    Läs mer på www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift/dataskyddsforordningen---gdpr  ​

Filer för nedladdning
    Yvonne Landström, Stiftskansliet