Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Härnösands stift

  Livsresa Krakow 2021

  Foto: Magnus Aronsson

   

  -----------------------------------------------------

  Härnösands stift ställer in alla planerade livsresor våren 2021. Coronapandemin har i höst tagit ny fart på flera håll i världen, nya restriktioner införts i många länder och det är omöjligt att veta hur situationen kommer att utvecklas framöver.   

  Härnösands stift kommer istället att erbjuda distansstudier via det digitala verktyget zoom, för dig som är intresserad av Mellanöstern. På dessa zoommöten får du tillfälle att via datorn träffa människor från regionen som kan berätta om livet i Israel och Palestina. Det kan handla om religionsdialog, ekumenik, försoningsarbete, judendom, kristendom, islam.  

  -----------------------------------------------------
   

  Datum: 9-16 maj 2021  

  Denna resa handlar om mänskliga rättigheter.

  Vi reser med utgångspunkt i två Bibelord:

  Matt 25:40: ”Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig” samt

  Matt 7:12: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem”

   

  Vi får möta sammanhang som synliggör och problematiserar vad det innebär att se den lilla människan. Vi besöker verksamheter och människor som arbetar med att hjälpa barn, unga och vuxna som hamnar i kläm i samhället av olika orsaker men också när människan visat sin mörkaste sida. Vi möter också den Judiska traditionen och dess historia. Det gör vi både i perspektivet mänskliga rättigheter, men även för att se vårt gemensamma ursprung i religion och tradition. Under resan får vi både upplevelser, tid för samtal och reflektion.

  På den här livsresan är det långa dagar där vi står och går den mesta tiden. Den innehåller också många starka intryck som tar energi. Som deltagare behöver du orka detta mentalt och fysiskt. Deltagarna på resan måste kunna dela rum med andra, även i flerbäddsrum. Resan är alkohol och drogfri.

   

  Förberedelser och uppgifter innan resan:

  • Insamling till Livets fönster – se separat information nedan
  • Obligatorisk processdag 27/3. Boka in hela dagen. Vi återkommer med plats och tider när vi fått anmälningarna. Stiftet bjuder på lunch och fika, resan till dagen bokar och bekostar du själv
  • Innan vi ses 27/3 skall alla ha sett filmen Schindlers List
  • Program och mer detaljerad information kommer senare till de som anmält sig. ​

    

  Anmälan

  Anmälan görs av kontaktpersonen i församlingen/pastoratet via länken uppe till höger. Som ideell behöver du därför lämna dina personuppgifter, adress, tfn nr och e-post till din kontaktperson – som är den som anmäler dig.

  Sista anmälningsdag är 1 oktober 2020

   

  Ansvariga: Helena Viberg, Anders Nordlinder

  Redaktör och innehållsansvarig
  Frida Hägglund, Stiftskansliet
  Ansvarig för intranätet Härnösands stift
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Uppdaterad
  2020-11-12
  X
  Dokumentid: 1497534- Webid: 29147 - Unitid: 11