Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Härnösands stift

  Livsresa Jerusalem 2021

  Foto: Magnus Aronson Ikon

   

  -----------------------------------------------------

  Härnösands stift ställer in alla planerade livsresor våren 2021. Coronapandemin har i höst tagit ny fart på flera håll i världen, nya restriktioner införts i många länder och det är omöjligt att veta hur situationen kommer att utvecklas framöver.   

  Härnösands stift kommer istället att erbjuda distansstudier via det digitala verktyget zoom, för dig som är intresserad av Mellanöstern. På dessa zoommöten får du tillfälle att via datorn träffa människor från regionen som kan berätta om livet i Israel och Palestina. Det kan handla om religionsdialog, ekumenik, försoningsarbete, judendom, kristendom, islam. 

  -----------------------------------------------------
     

   

  Datum: 9-16 mars 2021 ​  

  Livsresan till Jerusalem är en tämligen omfattande pilgrimsresa till de viktigaste heliga platserna som är kopplade till Jesus.  

  Några av de platser som kommer besökas under veckan är följande:
  • Födelsekyrkan i Betlehem
  • Dopstället vid Jordanfloden
  • Jakobs källa i Nablus
  • Gravkyrkan i Jerusalem
  • Olivberget varifrån Jesus steg till himlen 

   

  På de olika platserna finns än idag olika kristna församlingar som vi träffar, och där de kan berätta hur det är att vara kristen på just dessa speciella ställen, så en dos kyrkohistoria och ekumenik utlovas därför.  

  Resan har också tydliga drag av religionshistoria, religionsdialog och religionsteologi där möten med Judendomen och Islam hjälper oss förstå likheter och skillnader mellan vår kristna tro och våra ”syskonreligioners” tro.    

  Frågor som antisemitism och islamofobi berörs också. Resan är ett tillfälle att öka på dina bibelkunskaper - det sägs att själva landet är ”det femte evangeliet” och vissa bibeltexter blir under resan förhoppningsvis mer levande! Vi träffar också representanter för de som jobbar i Act Svenska kyrkan för att höra om vårt arbete där. Framför allt är resan din, min och vår resa, då den grupp vi reser i är viktig för samtal, reflektioner, andakter, mässor och bön.  

   

  Anmälan

  Anmälan görs av kontaktpersonen i församlingen/pastoratet via länken uppe till höger. Som ideell behöver du därför lämna dina personuppgifter, adress, tfn nr och e-post till din kontaktperson – som är den som anmäler dig.

  Sista anmälningsdag är 1 oktober 2020​

  Program och mer detaljerad information kommer senare till de som anmält sig. ​  

  Ansvarig: Mia Wålsten

  Redaktör och innehållsansvarig
  Frida Hägglund, Stiftskansliet
  Ansvarig för intranätet Härnösands stift
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Uppdaterad
  2020-11-12
  X
  Dokumentid: 1499359- Webid: 29147 - Unitid: 11