Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Härnösands stift

  Livsresa Iona 2021

   

  Foto: Kickbucket/Pixabay

    

  -----------------------------------------------------

  Härnösands stift ställer in alla planerade livsresor våren 2021. Coronapandemin har i höst tagit ny fart på flera håll i världen, nya restriktioner införts i många länder och det är omöjligt att veta hur situationen kommer att utvecklas framöver.   

  Härnösands stift kommer istället att erbjuda distansstudier via det digitala verktyget zoom, för dig som är intresserad av Mellanöstern. På dessa zoommöten får du tillfälle att via datorn träffa människor från regionen som kan berätta om livet i Israel och Palestina. Det kan handla om religionsdialog, ekumenik, försoningsarbete, judendom, kristendom, islam. 

  -----------------------------------------------------
    

  Datum: 4-11 april 2021 ​  

  Iona är ett begrepp som betyder många olika saker. Först och främst är det en liten ö i Skottland. Iona är också namnet på en ekumenisk rörelse – Iona Community. På ön finns en återuppbyggd klosterkyrka, Iona Abbey, som fungerar som kristen samlingsplats/kursgård dit människor kommer från hela världen för att leva tillsammans och dela kristen tro tillsammans under några dagar. Iona är ingen stillsam plats – skratt och allvar blandas under intensiva dagar – utan en plats där allt vad vi är som människor ges utrymme, och där vi kan inspireras att reflektera över vad i tron som är viktigt för oss själva.  

  Livsresan till Iona är en resa där vi tillsammans får tillfälle och möjlighet att fundera på ”Vad betyder min kristna tro i mitt liv/Vilka konsekvenser får min tro i mitt liv?”. Det sker i varje deltagares förberedelse inför resan, genom gemensamma arbetspass och reflektioner under resan och genom att vi kommer att möta ett exempel på hur man kan leva som kristen och hur tron kan få konsekvenser i det egna livet, nämligen den ekumeniska rörelsen Iona Community.  

  Under livsresan till Iona kommer vi under tre dagar vara på ön Iona, delta i deras gudstjänstliv i Iona Abbey och gemensamt med andra besökare på centret ha arbetspass. Det gemensamma språket är engelska och man behöver vara bekväm med att föra samtal på engelska. Iona Community väljer att fokusera sitt engagemang kring olika teman, vi kommer att följa med i det programmet som erbjuds på Iona Island center när vi är där.  

  Resan till Iona innebär många färdsätt och transporter. För att följa med på denna resa behöver du kunna förflytta dig enkelt, kunna bära och ta hand om din egen packning mellan olika transportmedel och kunna följa med på en pilgrimsvandring på Iona som är ca 1 mil lång.

  Det kan vara bra att veta att i Storbritannien har det visat sig svårt med specialkost samt att vara luftburen matallergiker.

   

  Anmälan

  Anmälan görs av kontaktpersonen i församlingen/pastoratet via länken uppe till höger. Som ideell behöver du därför lämna dina personuppgifter, adress, tfn nr och e-post till din kontaktperson – som är den som anmäler dig.

  Sista anmälningsdag är 1 oktober 2020 

   

  Program och mer detaljerad information kommer senare till de som anmält sig. ​  ​

   

  Ansvariga: Anders Nordlinder och Sonja Bjermqvist

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Frida Hägglund, Stiftskansliet
  Ansvarig för intranätet Härnösands stift
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Uppdaterad
  2020-11-12
  X
  Dokumentid: 1499350- Webid: 29147 - Unitid: 11