Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Härnösands stift

  Livsresa Betlehem 2021

  Foto: Magnus Aronson /Ikon

    

  -----------------------------------------------------

  Härnösands stift ställer in alla planerade livsresor våren 2021. Coronapandemin har i höst tagit ny fart på flera håll i världen, nya restriktioner införts i många länder och det är omöjligt att veta hur situationen kommer att utvecklas framöver.  

  Härnösands stift kommer istället att erbjuda distansstudier via det digitala verktyget zoom, för dig som är intresserad av Mellanöstern. På dessa zoommöten får du tillfälle att via datorn träffa människor från regionen som kan berätta om livet i Israel och Palestina. Det kan handla om religionsdialog, ekumenik, försoningsarbete, judendom, kristendom, islam. 

  -----------------------------------------------------​

  Datum: 1-8 april 2021 ​  

  Livsresan till Betlehem är ett tillfälle att tillsammans med gruppen borra djupare i bibeltexter på platser där många texter utspelar sig! Vi läser också en del om den tidiga ökenrörelsen och bildandet av de första klostren och församlingarna och funderar en del på hur ett litet barns födelse i Betlehem kunde leda till att kristendomen nu är världens största religion!  

  Resan har tydliga drag av retreat och pilgrimsinslag då vi får tillfällen att ”bara vara” ute i öknen och reflektera, själv och i den grupp vi reser med. Vi firar också påsk under vår resa, och det är något alldeles extra!  

  Från Betlehem gör vi dagsutflykter till bland annat dopstället och till Jerusalem, men större delen av tiden tillbringar vi i Betlehem och dess grannstäder Beit Sahour och Beit Jala. Vi träffar också representanter för de som jobbar i Act Svenska kyrkan för att höra om vårt arbete där. 

   

  Anmälan

  Anmälan görs av kontaktpersonen i församlingen/pastoratet via länken uppe till höger. Som ideell behöver du därför lämna dina personuppgifter, adress, tfn nr och e-post till din kontaktperson – som är den som anmäler dig.

  Sista anmälningsdag är 1 oktober 2020

   

  Program och mer detaljerad information kommer senare till de som anmält sig. ​  

  Ansvarig: Mia Wålsten    

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Frida Hägglund, Stiftskansliet
  Ansvarig för intranätet Härnösands stift
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Uppdaterad
  2020-11-12
  X
  Dokumentid: 1499371- Webid: 29147 - Unitid: 11