Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Härnösands stift

  Lärande och undervisning

  Programmet ”Lärande och undervisning” engagerar hela Svenska kyrkan i att utveckla arbetet med lärande och undervisning i kristen tro. Syftet är att öka och fördjupa kunskapen om kristen tro och tradition hos många människor.

  Här på intranätet finner du information och inspiration kring arbetet med Lärande och undervisning i Härnösands stift. Arbetet har dragit igång på allvar helt nyligen och därmed kommer också den här sidan kontinuerligt att uppdateras. 

  I Biskopsbrevet ”…och lär dem…” s 6, skriver Ärkebiskop Antje Jackelén: ”Alla förtroendevalda, anställda, ideella och alla som kan och vill behöver stärka och utveckla den teologiska, pedagogiska och kommunikativa skickligheten, så att lärande och undervisning kan ske på alla de kontaktytor som redan finns, i det digitala landskapet och i det offentliga rummet. Kyrkostyrelsen har formulerat en djärv vision för arbetet med lärande och undervisning fram till år 2030. Då gäller att: ”

   

   

  Skapad:2021-08-10 15:30:00

  Här finns de pågående projekt som just nu är igång inom programmet för Lärande och undervisning i stiftet. Läs mer under respektive rubrik.

  Läs mer om Projekt - lärande och undervisning

  Skapad:2021-08-10 15:28:00

  Den 25 augusti kommer biskopsbrevet om Lärande och Undervisning. Biskopsbrevet är ett grundläggande dokument för Svenska kyrkans undervisning som biskoparna arbetat med gemensamt.

  Läs mer om Biskopsbrev om Lärande och undervisning

   

  Skapad:2020-05-28 14:46:00

  Varje dag görs massor av insatser i församlingar, stift och på nationell nivå för att öka och fördjupa kunskapen om kristen tro och tradition. Nu bygger vi upp en digital resursbank för att var och en ska kunna hämta stöd och material för att undervisa vid alla tillfällen som ges. Kanske har du exempel att bidra med?

  Läs mer om Digital resursbank

  Material för lärande och undervisning

  Material för lärande och undervisning Foto: Magnus Aronson/Ikon

  Skapad:2019-10-25 10:00:00

  Programmet Lärande och undervisning engagerar hela Svenska kyrkan i att utveckla arbetet med lärande och undervisning. Här finns stödmaterial om satsningen för dig som ska berätta för andra, och för dig som själv vill veta mer.

  Läs mer om Kommunikationsmaterial 2019

   

  Skapad:2018-12-06 14:45:00

  Lärande och undervisning har ett signalelement. Det ser ut som i bilden ovan: en grafiskt utformad flik med texten Lär mer. Använd gärna signalelementet i sammanhang som handlar om lärande och undervisning.

  Läs mer om Signalelement

  Lärande och undervisning i församlingsinstruktionen

  Här finns vägledning för utformandet av Församlingsinstruktion att ladda ner. Information om programmet Lärande och undervisning i församlingsinstruktionen finns på sid 9. 

  Läs mer

  Foto: Pixabay

  Skapad:2013-11-13 13:09:00

  En pilgrimsvandring är en yttre vandring som även hjälper oss med en inre vandring. Den ger nya perspektiv, kraft och mognad. Den stärker vår relation till oss själva, Gud och varandra.

  Läs mer om pilgrim

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Ansvarig för intranätet Härnösands stift
  Maria Eddebo Persson, Stiftskansliet
  Uppdaterad
  2021-08-23
  X
  Dokumentid: 1552104- Webid: 29147 - Unitid: 11