Förtroendevald

SIDAN ÄR UNDER REKONSTRUKTION: Att vara förtroendevald är det finaste uppdraget man kan få. Att få förtroendet av medlemmarna att företräda dem är ett uppdrag som kräver ansvar och ödmjukhet. Det handlar om att ha visioner och idéer om hur man vill att kyrkan ska utvecklas och att man just driver dessa visioner tillsammans med andra.

Skapad:2013-03-13 13:47:00

Under en mandatperiod finns du som förtroendevald nu i ”ett arbetslag”, i ett kyrkoråd eller fullmäktige. Du är medarbetare i ett gudomligt uppdrag som handlar om att bära Guds ärende vidare på den plats där du just nu finns.

Om uppdraget

Arbetsgivarfunktion

Kyrkorådet har en arbetsgivarfunktion. Läs mer Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Skapad:2013-11-27 15:31:00

Här hittar du adresser, fördjupning och länkar till material som är bra för dig som förtroendevald.

Bra länkar

Skapad:2013-11-20 11:00:00

Stiftet erbjuder dig som arbetar (anställda, förtroendevald och ideella) i någon av stiftets församlingar utbildningar inom en rad områden.

Kurser och arrangemang

2022-01-21