Begravningskonferens

Begravningsseden i Sverige förändras. Vi som arbetar med begravningar ställs inför nya frågor och kanske nya svar. Det ger oss anledning att samtala mer om vår uppgift och vårt samarbete. Det gäller såväl de ceremonier vi jobbar med som det vi kan bidra med i den omgivande processen för de människor som finns kvar när någon dött.

27 april, digitalt, Medelpad och Ångermanland
    28 april, digitalt, Jämtland och Härjedalen.

Start 9.00 med drop-in-fika avslut 16.00. Länk skickas ut dagarna före kurs.

Målgrupp​

Präster, musiker och vaktmästare inom Svenska kyrkan i Härnösands stift samt begravningsbyråernas medarbetare i området.

Syfte
    Att synliggöra det lagstadgade begravningsuppdraget från staten; att tydliggöra och ge kunskap om de ramar inom vilka Svenska kyrkan och begravningsbyråerna arbetar med detta uppdrag så att vi får en ökad förståelse för varandras sammanhang; samt att visa på de möjligheter vi har att arbeta tillsammans för att ge människor förutsättningar att bearbeta förlusten av en medmänniska på bästa sätt.

Sista anmälningsdag 1 april.

Vänligen kontrollera att du får ett bekräftelsemail när du anmält dig till kursen, det kommer omgående. Obs om du inte får det kontakta då ansvarig administratör, annars är risken att du inte har blivit anmäld.

Stiftet står kostnaden för kurs samt gemensamma måltider, men deltagarna bokar och bekostar själva ev resa, logi och måltid som inte ingår i programmet.

Härnösands stift behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).
    Läs mer på www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift/dataskyddsforordningen---gdpr

Filer för nedladdning