Andlig vägledning

Andlig vägledning är en del av själavården. Härnösands stift har bland annat inspirerats av och verkat för andlig vägledning i Ignatiansk anda sedan början av 2000-talet.

Det är en vägledningstradition med ursprung i jesuitorden (katolsk tradition) och har i nutid ett stark ekumeniskt genomslag och tydlig förankring i vår Svenska kyrka. Det är
    en praktisk andlighet i vardagen med enkla redskap som hjälper dig att bli mer lyhörd för och medveten om hur Gud är närvarande i hela livet.

Många har under årens lopp utbildats till andlig vägledare i stiftets regi och andlig vägledning har idag en stark prägel i många av våra församlingars verksamhet.

Utbildningen Att bli och vara andlig vägledare erbjuds kontinuerligt. Stiftet stödjer verksamheten med bland annat utbildning, nätverk och seminarier.

2020-03-03