Verksamhet

Svenska kyrkan har en bred verksamhet. Olika delar av församlingens arbete påverkar miljön och medmänniskan – både positivt och negativt. Det innebär stora möjligheter att ta konkret ansvar för skapelsen och värna människovärdet. Här finns stödmaterial och tips som berör olika delar av Svenska kyrkans vardag.

Skapad:2022-02-07 10:21:00

Hantering av miljöaspekter är en del av kyrkans miljödiplomering. De aktiviteter i församlingen/enheten som ger upphov till en miljöpåverkan, såväl positiv som negativ, identifieras som miljöaspekter och dokumenteras i ett miljöaspektsregister. De effekter som dessa miljöaspekter ger upphov till behöver kvantifieras och värderas - så att vi kan sätta rutiner och mål för förbättring.

Läs mer om Miljöaspektsregister

Den grundläggande uppgiften

Internationellt engagemang

Fastigheter och energi

Svenska kyrkan ska vara klimatneutral senast år 2030, det vill säga inte lämna något nettobidrag till den globala uppvärmningen. Målet ska till största delen nås genom utsläppsminskningar inom vår egen verksamhet. En fastighetsförvaltning som bidrar till hållbar utveckling är A & O.

• 1392221
    Vid Uppsala domkyrka finns en specialbyggd ateljé för att ta hand om kyrkofönster och glasmålningar.

Resor och transporter

Kemikalier och avfall

Kyrkogårdar och krematorier

• 1392221