Kyrkans uppdrag - GUDM

Det behövs nya berättelser om vad livet i en hållbar värld kan innebära, inte bara materiellt utan även andligt och existentiellt. I församlingens arbete återspeglas den tro och de värderingar som Svenska kyrkan står för.

Här samlas exempel som genomförs inom ramen för vår grundläggande uppgift: gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Vår uppgift genomsyrar också övriga verksamhetsområden.

En andakt om miljön från nyårsdagen 2021

En andakt om miljön från S:ta Maria kyrka i Helsingborg.

Samtalsserie - Hållbarhet och existens

Med utgångspunkt i det existentiella låter moderatorparet Sara och Fredrik Bronner engagerade människor från olika håll i samhället mötas, resonera och tala till punkt. Inspelat i S:t Nicolai kyrka i Örebro den 18 februari 2021. Arrangörer: Bronner & Bronner, Studieförbundet Bilda och Nikolai församling.

Skapad:2020-01-02 10:17:00

En utställning för barn och vuxna om miljö- och hållbarhetsarbete - en utställning om förändring, hopp och att göra skillnad som individ i samhället.

Läs mer om Klimatkris- vad gör vi nu?
2021-07-21