Servicebyråtjänster

Barn i gudstjänsten

Barn i gudstjänsten Foto: Torgny Lindén

Genom att tillhandahålla tillförlitligt och professionellt stöd inom Ekonomi, Lön, HR, Fastighet och Gravadministration vill Göteborgs stift främja en god förvaltning i stiftets församlingar och pastorat och bidra till att frigöra resurser till församlingens grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Stiften och Svenska kyrkans nationella nivå arbetar tillsammans för att skapa en samordnad och ändamålsenlig administration inom hela Svenska kyrkan, bland annat genom att tillhandahålla standardiserade administrativa tjänster till församlingar och pastorat - servicebyråtjänster.

Stiftskansliet arbetar med att erbjuda församlingar och pastorat servicebyråtjänster inom Ekonomi, Lön, HR, Fastighet och Gravadministration . Här ryms löpande ekonomi, kvalificerat ekonomiarbete, lönehantering, HR, fastighetsstöd och gravadministration. Arbetet är grundat på lojalitet, förtroende, samverkan och goda relationer över tid.

Enheten erbjuder stöd inom:

• Ekonomi (enligt GAS-standard)
    • Lön (enligt GAS-standard)
    • HR (utvecklar egen standard)
    • Fastighet (utvecklar egen standard)
    • Gravadministration (utvecklar egen standard)

Tjänsterna förutsätter anslutning till Gemensam IT-plattform (GIP).

Vissa av stödtjänsterna kan församlingen få tillgång till utan kostnad. För andra betalas ett självkostnadspris.

Är du intresserad av att veta mer?
    Kontakta mig gärna!​

Catarina Thedin Jonsson