Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Göteborgs stift

  Pedagogik för konfirmandarbete 7,5 hp 2022

  Foto: Magnus Aronson /Ikon

  Kursen är en uppdragsutbildning på högskolenivå kring en av våra vanligaste, roligaste men ibland svåraste arbetsuppgifter – konfirmandarbetet. Du som arbetar med undervisning i Svenska kyrkan och vill utveckla och fördjupa dina kunskaper om pedagogik, didaktik och lärande i relation till konfirmander och ungdomar – den här kursen är för dig! Okt 2022-jun 2023, Karlstad, Skövde och Vadstena.

   

  Fortbildningen stärker dig som medarbetare i din yrkesutövning och ger på samma gång mycket tillbaka till församlingen. I utbildningen behandlas pedagogikens grundläggande begrepp och konfirmandarbetets mål och utformning.

  Dagens konfirmander befinner sig i en tid med stora utmaningar och omvälvningar, och som medarbetare behöver vi ständigt förhålla oss till vår dåtid, nutid och framtid. Omvärldsanalys, ungdomars livsvillkor och teologiska perspektiv på konfirmation och konfirmationsundervisning ingår i kursen.

  Det övergripande syftet är att församlingens arbete med konfirmander ska bli ännu bättre. Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete betonar att anställda medarbetare i konfirmandarbetslaget ska ges kontinuerlig kompetensutveckling inom teologi och pedagogik (11 §) då det främjar kvalitén och arbetsglädjen i konfirmandarbetet. Under 2021 implementerade Svenska kyrkan uppdaterade riktlinjer för konfirmandarbetet vilket gör kunskap och kännedom om dessa mer relevant än någonsin.

  Uppdragsutbildningen är ett samarbete mellan Göteborgs, Karlstads, Linköpings, Skara, Strängnäs, Västerås och Växjö stift samt Linköpings universitet. 

  12000kr fördelat på två budgetår
  Kostnad för litteratur och resor tillkommer. Göteborgs stift subventionerar kost och logi för de fyra platser vi får tillgång till på utbildningen. Kursavgiften faktureras av stiftet i efterskott. För den som är antagen till kursen och har bekräftat sin plats är anmälan bindande och hela avgiften debiteras. Vid styrkt sjukdom debiteras 10% av avgiften.

  Oktober 2022, Karlstad
  Februari 2023, Skövde
  Juni 2023, Vadstena
  Exakta datum kommer under våren 2022

  Varje stift behandlar ansökningarna i den ordning de kommer in. Vid fler ansökningar än antal platser fördelar stiften tillsammans platserna efter bedömning av behov, nytta och fördelning i stiften.  

  Vill du veta mer?
  Kontakta mig gärna!

  Beata Åhrman Ekh

  Beata Åhrman Ekh

  031-771 30 23

  Redaktör och innehållsansvarig
  Beata Åhrman Ekh, Gbg stiftskansli
  Ansvarig för intranätet Göteborgs stift
  Maria Olsson, Gbg stiftskansli
  Uppdaterad
  2021-10-07
  X
  Dokumentid: 1559234- Webid: 21093 - Unitid: 9