Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Göteborgs stift

  Möt mig nu som den jag är - utsatthet bland barn och unga 2018

  Foto: Thinkstock

  En heldagskonferens om nätmobbing, näthat, nätkärlek, psykisk ohälsa och om hur vi som medarbetare i Svenska kyrkan kan se, upptäcka och stötta. Vad gör unga på nätet? Och hur kan vi vuxna tänka och förhålla oss till det? Kursen ger dig kunskap, inspiration och verktyg att möta barn och unga och förstå deras vardag. Med Elza Dunkels, Thérèse Eriksson och stödcentrumet Pelikanen. Mån 22 oktober 2018, 9.30-16.00, Göteborg.

  Massmedierna fylls av larmrapporter och varningar kring nätmobbning och sexuella övergrepp. Vi måste våga ställa frågor, såväl i kyrkan, skolan som vid middagsbordet. Den bästa informationen om ungas nätanvändning får vi inte från kvällstidningarnas löpsedlar. Den får vi från ungdomarna själva.

  Medverkande föreläsare

  Elza Dunkels är forskare om barn och ungas nätkulturer på Umeå universitet. Hon föreläser om vad unga gör på nätet, om möjliga risker och hur vi bäst hanterar dem och hur vi kan överbrygga kunskapsavståndet mellan generationerna, våra föreställningar om nätet och de vanligaste fördomarna. Hon ger redskap till ett rimligare förhållningssätt till ungas nätanvändning.  

  Thérèse Eriksson beteendevetare, författare. Hennes föreläsning riktar sig till vuxna, anställda och ideellt engagerade, som möter barn och unga i kyrkan. Hon berättar om självskadebeteende, vad det kan bero på, vad det kan leda till - och hur vuxna kan hjälpa unga som mår dåligt. Hon delar med sig av konkreta tips på hur man kan stötta någon som skadar sig själv, och både unga som har skadat sig själva och vuxna som arbetar i församlingar berättar om sina erfarenheter.  

  Pelikanen är ett stödcentrum inom Svenska kyrkan i samarbete med Stenungsunds kommun och Kungälvs sjukhus. Verksamheten riktar sig till barn och unga som har erfarenhet av att växa upp i en miljö präglad av missbruk, psykisk ohälsa och våld. Medarbetare på Pelikanen delar med sig av kunskap och erfarenheter.  

  Dagen är en del i en större satsning om utsatthet. Den 9 april arrangeras en dag om digital utsatthet ”Skicka en bild eller dö” och den 19 november arrangeras en dag om Maskrosbarn. Se de andra tillfällena genom denna länk. Du får paketpris på 1000 kr för alla tre tillfällena om du anmäler dig till alla tre samtidigt, det gör du via länken på denna sida (Obs, begränsat antal platser!).

  800 kr
  Fika och lunch ingår.   

  Mån 22 oktober 2018, 9.30-16.00, Göteborg.
  Anmäl dig här senast den 12 oktober 2018
  Kursen har 150 platser.

  Vill du veta mer?
  Kontakta mig gärna! 

  Maria Jälmsjö

  031-771 30 18

  Redaktör och innehållsansvarig
  Maria Gustafsson, Gbg stiftskansli
  Uppdaterad
  2018-09-13 14:18
  X
  Dokumentid: 1373362- Webid: 21093 - Unitid: 9