Ljussteget

Foto: Thinkstock

För församlingar, pastorat och andra kyrkliga enheter finns ett första verktyg, Ljussteget, som stöd i ett mera aktivt och konkret arbete för en hållbarare värld.

Konkret är Ljussteget ett åtgärdspaket, inget miljöledningssystem, med ett antal miljöfrågor som berör församlingen i dess verksamhet.

Det har fått namnet Ljussteget eftersom det handlar om att ta ett steg mot en ljusare värld och för att arbetet synliggörs med en speciell ljusstake, särskilt framtagen av keramiker Marie Beckman, finns för dem som tagit detta specifika steg. Ljuset som vi tänder påminner oss om Jesu ord: Jag är världens ljus. Att tända ljuset kan visa att vi vill vara Guds medskapare och ta ansvar för att jordens resurser brukas på ett sådant sätt att nu levande och kommande generationers möjligheter till ett gott liv inte äventyras.

”Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen” Mark. 15:15. ​

Skapad:
    Filer för nedladdning