Ledarskap i tider av förändring

Ett processinriktat ledarskapsprogram som vänder sig till hela lednings- eller chefsgruppen när kyrkoherden har genomgått Kyrkoherde i tider av förändring. Ges på förfrågan.

Välkommen till en utbildning som bygger på det väl beprövade ledarskapsprogram som Göteborgs stift sedan ett antal år erbjuder kyrkoherdar och arbetsledare. För att göra det möjligt att utbilda hela lednings- eller chefsgruppen enligt detta ledarskapskoncept erbjuds nu skräddarsydda utbildningar för alla berörda i ett pastorat eller en församling.

Kursens omfattning bestäms för varje enskild kurs, men den omfattar minst 4 dagar. Mellan varje kurstillfälle sker ett utvecklingsarbete på hemmaplan där utbildningens moment används. Tillsammans med kollegorna i lednings- eller chefsgruppen kommer du att arbeta processinriktat med olika utvecklingsområden i församlingen, utveckla dig själv som ledare, och utveckla dina medarbetare. Vi kommer att arbeta processinriktat där vi utgår från din vardagssituation och fokuserar på de utvecklingsprocesser som är igång i församlingen. Tillsammans med gruppen kommer vi att se och stödja varandra till utveckling.

Det material som används under kurserna är deltagarnas konkreta arbetssituationer och vi utgår från en metodik där alla deltagare är mycket aktiva genom att skriva, rita, prata, reflektera och processa.

Kontakta oss gärna!

Lars Björksell