Kompetensutveckling Förtroendevald

Foto: Shutterstock

Det omätbaras renässans
    Vi lever i en tid av siffror och statistik med en övertro på att alla problem går att lösa genom att spalta upp, mäta och kvantifiera. Kanske är vår tids stora problem inte religiös dogmatism utan hyllandet av mätbarheten. Möt författaren och filosofen Jonna Bornemark och hennes kritik mot samtidens mätbarhetssamhälle. Mån 27 januari 2020, Christinae kyrka i Göteborg
    Kick-off för 4 regionala fastighetsnätverk
    Mötesplats för delande av erfarenheter, information och reflektion för alla som arbetar med fastighet- och kyrkogårdsfrågor. Tor 7 nov 2019, Lerum.
    Lokalförsörjningsplanering, introduktionsutbildning
    I varje pastorat eller församling ska det finnas en lokalförsörjningsplan vid ingången av år 2022. En introduktionsutbildning till lokalförsörjningsplanering och hur arbetet kan gå till ges vid följande tillfällen under hösten 2019, ons 6 november 13:00 i Göteborg.
    Mentor för nya kyrkorådsordförande
    Alla nyvalda kyrkorådsordförande i stiftet erbjuds att få en mentor som stöd under mandatperiodens första 18 månader. Mentorerna är alla erfarna kyrkorådsordförande.
    Processutbildning för församlingsråd 2020
    Till stöd och inspiration för församlingsråden erbjuds denna utbildning. Roller och ansvar behöver tydliggöras och kunskapen och medvetenheten om församlingsrådens möjligheter behöver stärkas.Utbildningen löper under tre lördagar, 11 januari, 8 februari och 14 mars 2020, Helsjöns folkhögskola.
    Stiftets fastighetsdag
    Från takstolar till fuktproblem, egenkontroll och klimatsmart belysning. I år har vi valt att fokusera på en rad kortare föredragningar. Vi tar upp ämnen som vi bedömer kan vara aktuella för flertalet av stiftets församlingar och pastorat. Tor 24 okt 9:00, Råda församling i Mölnlycke
    Uppdrag förtroendevald - Strategi och utveckling 2019
    Ett antal kyrkoråd i Göteborgs stift har efter utbildningarna använt kompetenskartläggningsverktyget för kyrkoråd som finns på stiftets intranät. Resultaten visar att många kyrkoråd behöver arbeta mer med frågor kring ämnesområdet Strategi och utveckling. Utbildningen ges på förfrågan.
    Ylva Bodell, Gbg stiftskansli
    2018-10-07