Kompetensutveckling Förtroendevald

Foto: Shutterstock

Förtroendevald kvinna i Svenska kyrkan 2019
    En kurs med fokus på hur kvinnors erfarenheter och kunskaper kan berika förtroendeuppdraget. Hur kan du som kvinna stärka dig i rollen som förtroendevald? Fre 29 mars 17:00 - lör 30 mars 2019 15:00, Lilleskogs stiftsgård
    Kyrkans tro och liv 2018 - 2019
    En kurs för dig som är ideell, förtroendevald eller anställd i Svenska kyrkan och som saknar kyrklig profilutbildning. Kursens mål är att utveckla kompetens i kyrkans tro och liv i mötet med andra. Vi reflekterar över kyrkans tradition, praxis och kultur utifrån den egna professionen. Tillsammans utvecklar och fördjupar vi tron så att vi med trygghet och kvalité kan företräda Svenska kyrkan. 6-8 november 2018, 5-6 februari och 9-10 april 2019, Helsjöns folkhögskola.
    Mentor för nya kyrkorådsordförande
    Alla nyvalda kyrkorådsordförande i stiftet erbjuds att få en mentor som stöd under mandatperiodens första 18 månader. Mentorerna är alla erfarna kyrkorådsordförande.
    Processutbildning för församlingsråd 2018/2019
    Som stöd för församlingsråden erbjuds denna utbildning som löper under tre lördagar, 29 september 2018 19 januari och 16 mars 2019 Helsjöns folkhögskola.
    Uppdrag förtroendevald - Strategi och utveckling 2019
    Under 2018 har ett stort antal grundläggande utbildningar för förtroendevalda genomförts som en start på mandatperioden. Ett antal kyrkoråd i Göteborgs stift har efter utbildningarna använt kompetenskartläggningsverktyget för kyrkoråd som finns på stiftets intranät. Resultaten visar att många kyrkoråd behöver arbeta mer med frågor kring ämnesområdet Strategi och utveckling. Utbildningen ges på förfrågan.
    Värna om Guds skapelse genom hållbar konsumtion - Inköpskonferens 2019
    Hur säkerställer vi att enhetens inköp är kostnadseffektiva? Att det vi handlar har så liten miljöpåverkan som möjligt? Att inköpen är etiskt försvarbara? Kom till Svenska kyrkans inköpskonferens så får du inspiration och kunskap om hur vi tillsammans kan jobba med hållbar konsumtion. Tis 21 maj 2019 9:00, Eriksbergshallen i Göteborg
    Ylva Bodell, Gbg stiftskansli
    2018-10-07