Höjder och djup det gudlösa folket i ett förändrat samhälle/omställd

Foto: Gettyimages

Svenska kyrkan utgjorde en gång i tiden det övergripande ramverket för liv, kultur och samhällsadministration i ett enhetligt stormaktssverige. Sedan dess har mycket hänt. Under den här förmiddagen diskuterar David Thurfjell de förändrade förutsättningarna för att vara kyrka i vår tid. Fre 27 nov 2020, Digitalt

Möt David Thurfjell som är religionshistoriker och professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola. David föreläser utifrån sin bok Det gudlösa folket som tar frågan om sekularisering på allvar och genom en mängd intervjuer med olika åldersgrupper och samhällsklasser kartlägger hur det står till med religionen och andligheten i vårt samhälle idag. Det är en spännande läsning som berättar för oss om ett folk med en andlig längtan som ser ut på många fler sätt än religionen tidigare tagit sig uttryck.

Höjder och djup är en föreläsningsserie för anställda, ideella och förtroendevalda som tar avstamp i vårt uppdrag i den grundläggande uppgiften. Föreläsningarna ska vara ett stöd i fortsatt reflektion kring lärande och undervisning samt ge en fördjupad teologisk reflektion. De kan även användas för att stärka arbetet med styrdokumenten församlingsinstruktion, verksamhetsstyrning och lokalförsörjningsplanering.

Kostnadsfritt

Fre 27 november 2020 9:30 - 12:00, Digitalt
    Anmäl dig här senast den 24 november 2020

David Thurfjell är religionshistoriker och professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola.

Ylva Bodell

Ylva Bodell, Gbg stiftskansli