Ge plats för delaktigheten, höst

Nätverksträff om ideellt engagemang i församlingen. Hur gör vi det enkelt för den som vill engagera sig ideellt i församlingen? Hur organiserar vi engagemanget så att alla medarbetare tillsammans kan fullgöra kyrkans grundläggande uppgift? Vi tänker vidare kring hur vi kan ge plats för delaktighet och engagemang i församlingslivet. ONSDAG 14 oktober 2020, Göteborg

Träffen är tänkt för samordnare och andra engagerade i utvecklingen av idealitet och medarbetarskap i församlingen. Vi möts och delar erfarenheter och goda exempel.

Inledningsvis kommer Josefine Callenberg från Domkyrkoförsamlingen att berätta bl.a. om deras projekt Marken, där de arbetar strategiskt med rehabilitering av långtidssjukskrivna genom ideellt engagemang/arbetsträning och förrehabiltering. Vi får också träffa Tomas Sjödin och hans kollega Tina Brunegård från Smyrnakyrkan som talar om hur de organiserar det ideella engagemanget i sitt sammanhang. Vi kommer att att dela våra egna erfarenheter av hur det ser ut just nu i spåren av Coronaepidemin. Vad har vi fått ställa om? Vad har kommit igång istället? Vilka hinder och vilka möjligheter ser vi när det gäller ideellt engagemang och delaktighet?

Samtalsledare är Ylva Bodell, Marie Svensson och Carina Frykman, Göteborgs stift.
    Mötet genomförs i Coronasäkert. ​Vi kommer att vara i Smyrnakyrkans cafévåning där det är gott om plats.

Fika ingår.

ONSDAG 14 oktober 2020 13:00-16:00, Göteborg
    Anmäl dig här senast den 1 oktober 2020

Lokal
    Smyrnakyrkan, Haga kyrkogata 2, cafévåningen plan 2.

Begränsat antal platser!
    Info om lokal kommer senare. Vi byter just till större(coronasäker) lokal, centralt i Göteborg

Kontakta mig gärna! ​

Carina Frykman