Barnet som medskapare-Barnkonsekvensanalys

Foto: Gettyimages

Hur får barn en självklar plats i kyrkans sammanhang? Hur kan barn ges möjlighet att delta aktivt och ha inflytande? Hur kan barns rättigheter stärkas? Tor 22 okt 2020, Göteborg

Denna halvdag blandar teori och praktik kring barnkonsekvensanalys (BKA). Kursen ger dig verktyg att reflektera över barn och ungas roll i församlingen, att arbeta med BKA när ni skriver församlingsinstruktion och hur ni kan involvera barn i arbetet. Vi kommer att arbeta med aktuella exempel från era egna sammanhang. Som deltagare tar du med dig ett aktuellt case där ni ska göra en BKA. Vi börjar arbeta tillsammans och ni fortsätter sedan på hemmaplan utifrån det vi går igenom på kursen.

Kursen riktar sig till dig som är anställd, förtroendevald eller ideell och vill lära dig mer om barns rättigheter och Svenska kyrkans beslut att arbeta med barnkonsekvensanalys inför viktiga beslut.

Kursledare är Daniel Petrén, verksamhetsutvecklare Sensus.

Fika ingår

Tor 22 oktober 2020 9:00 - 12:00, Stiftskansliet i Göteborg