• Aktuell corona information 2020-11-24 (14.30)

Information om corona-viruset för dig medarbetare i pastorat och församlingar i Göteborgs stift. Informationen uppdateras löpande.

Publicerad  2020-11-24 13:20 av  Torgny Lindén
    • Under samma himmel - Stiftsdag inför Fasteaktion 2021

Redan nu kan vi flagga för att det i februari blir en halvdag om Act Svenska kyrkans internationella påverkansarbete och om fasteaktionen 2021. Den 6 februari blir det en eftermiddag med föredrag, information, gruppsamtal, panelsamtal samt inspelade hälsningar från Östra stiftet och Zimbabwe.

Publicerad  2020-11-24 07:31 av  Kristine Ålöv
    • Adventskalender från Svenska Kyrkans Unga

Med start Första Advent drar Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift igång sin adventskalender. I år kommer man på olika sätt får träffa medlemmar och höra om deras tankar om bland annat advent, Svenska Kyrkans Unga och livet i allmänhet.

Publicerad  2020-11-23 09:42 av  Kristine Ålöv
    • Adventsgudstjänst från Bergsjön i Sveriges Radio

Söndagen den 29 november, på Första söndagen i Advent, sänder Sveriges Radio gudstjänst från Bergsjöns kyrka i nordöstra Göteborg.

Publicerad  2020-11-23 08:00 av  Kristine Ålöv
    • Uttalande med anledning av kränkningar av synagogor, kyrkor och moskéer

Biskop Susanne Rappmann, rabbin Peter Borenstein, och imam Ahmed Ghanem, ledare för tre religiösa traditioner i Göteborg säger i ett uttalande: Det är tillsammans vi, människor av olika tradition, bygger ett gott och rättfärdigt samhälle.

Publicerad  2020-11-20 07:03 av  Torgny Lindén
    • Diakoni i Coronatider

Som kyrka har vi med oss flertusenårig kunskap och erfarenhet av att bidra med fred och frid i tider av oro. Arbete med matutdelning till riskgrupper under Coronapandemin är ett sätt. Dela gärna filmen om hur ensamheten bryts när människor engagerar sig i Lerum.

Publicerad  2020-11-17 10:09 av  Maria Olsson
    • Viktig information kring servicebyråtjänsterna inför jul och nytt år

Nu när det närmar sig jul och nytt år vill vi informera er som anlitar Göteborgs stift för servicebyråtjänster om bemanning och viktiga deadlines samt informera om uppdaterade priser för 2021.

Publicerad  2020-11-17 08:00 av  Kristine Ålöv
    • Gemensam kyrkovalskampanj 2021

För att uppnå maximal synlighet inför kyrkovalet erbjuds församlingar och pastorat att gå med i den gemensamma kyrkovalskampanjen, för ökad lokal spridning. Stiftskansliet satsar ekonomiskt och dubblar er insats!

Publicerad  2020-11-17 07:52 av  Torgny Lindén
    • Stadsmissionens julklappsinsamling blir annorlunda i år

Stadsmissionen brukar varje år inför jul bjuda in till event där allmänheten kan bidra till deras julklappsinsamling. I år blir det annorlunda. Genom att sprida ut insamlingen av julklappar till fler platser hoppas de kunna säkerställa att de får in tillräckligt mycket för att täcka behoven. Har er församling möjlighet att hjälpa till genom att ha en utställningsplats?

Publicerad  2020-11-16 15:00 av  Kristine Ålöv
    • Var med och tävla om Götapriset - en del av Kvalitetsmässan 2021

Svenska kyrkan inleder samarbete med Kvalitetsmässan, Sveriges största mötesplats för offentlig sektor. Som församling kan ni vara med och tävla om Götapriset som delas ut under mässan: ett pris som går till det bästa utvecklingsprojektet inom offentlig sektor. I juryn för priset sitter bland andra biskop Susanne Rappmann. Götapriset ger församlingar en möjlighet att visa upp goda utvecklingsprojekt. Sista anmälan 13 december 2020.

Publicerad  2020-11-13 09:19 av  Kristina Bergqvist
    1 2 3 4 < >