Nyheter

• Inbjudan till Nätverksträff för alla som på något sätt arbetar med mat och värdskap

Vi fortsätter att fundera över vad det konkret innebär att förvalta skapelsen. Den här gången speciellt genom en trädgårdsmästare och pastors ögon. Vi får också samtala om hur omsorgen om skapelsen kan uttryckas genom vår konsumtion.

Publicerad  2020-09-18 15:14 av  Christina Bernérus
    • Digital utbildning - Hur kan vi arbeta strategiskt med hållbarhetsfrågor?

För att möta och förhoppningsvis hejda klimatförändringarna, behöver vi alla kraftsamla och ta fram konkreta handlingsplaner. Till vår hjälp finns Kyrkornas miljödiplomering, men också andra verktyg och styrdokument, t.ex. Färdplan för klimatet och Globala målen som hjälper oss att formulera smarta mål och göra bra verksamhetsplaner. Tisdag den 20 okt 2020, möts vi digitalt via Zoom (dvs inte Stiftskansliet som tidigare meddelats) för att förkovra oss och samtala vidare om dessa saker.

Publicerad  2020-09-18 14:47 av  Christina Bernérus
    • PRESSMEDDELANDE: Springer för livet för världens barn

Den 23 september ”tjuvstartar” hallänningen och maratonlöparen Håkan Jonsson sin svettiga insats inför avslutningen av årets Världens barn-kampanj. För att sätta fokus på barns situation i världen, springer han från Onsala till Kungsbacka tillsammans med Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan och delar av sträckan med Göteborgsbiskopen Susanne Rappmann och fotbollsstjärnan Lotta Schelin.

Publicerad  2020-09-18 10:11 av  Torgny Lindén
    • Nytt nummer av Korsväg - Bibeln i Livet

I dagarna delas nr 3 av Korsväg ut till läsare i Göteborgs stift och Karlstads stift. Temat på detta nummer är Bibeln i Livet. Korsväg går också att läsa på webben.

Publicerad  2020-09-18 06:41 av  Torgny Lindén
    • Bokmässans unga har tagit reda på hur och varför Bokmässan blir digital!

Ungdomar från Ljungskile församling har intervjuat medverkande inför årets digitala sändningar. Varför blir Bokmässan digital, hur kommer den att se ut, vad ska visas? Medverkar gör bland andra biskop Susanne Rappmann. Se filmen här!

Publicerad  2020-09-17 16:28 av  Maria Olsson
    • Vetenskapsfestivalen 2020 - podden

I podden "Darwins stege" kan du höra Svenska kyrkans gäster på Vetenskapsfestivalen. Tillsammans med prästen Pontus Nilsen fördjupar de sig i ämnena för sina föreläsningar.

Publicerad  2020-09-16 10:00 av  Maria Olsson
    • Kyrkoantikvarisk ersättning

Kyrkoantikvarisk ersättning gör det möjligt för er som församling eller pastorat att ta hand om det kyrkliga kulturarv som ni förvaltar. Senast den 31 oktober 2020 ska ansökan för ramår 2022 vara inskickad i Public 360.

Publicerad  2020-09-15 10:00 av  Kristine Ålöv
    • Göteborgs stift 400 år

2020 är ett jubileumsår för Göteborgs stift, då stiftet fyller 400 år. Det firas med utställning samt konsert och jubileumsgudstjänst den 21 november.

Publicerad  2020-09-15 07:55 av  Torgny Lindén
    • Aktuell corona information 2020-09-15

Information om corona-viruset för dig medarbetare i pastorat och församlingar i Göteborgs stift. Informationen uppdateras löpande.

Publicerad  2020-09-15 07:00 av  Torgny Lindén
    • Informationsträffar för nomineringsgrupper

I kyrkovalet den 19 september 2021 får alla medlemmar i Svenska kyrkan välja vilka som ska företräda dem de närmaste fyra åren. Göteborgs stift erbjuder informationsträffar vid fem tillfällen i oktober 2020 där vi går igenom hur valet går till gällande regelverk men också hur man startar en nomineringsgrupp.

Publicerad  2020-09-14 15:06 av  Torgny Lindén
    1 2 3 4 < >