Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Flerspråkig kyrka

  Konfirmation

  Svenska kyrkan erbjuder nationell konfirmandundervisning för ungdomar med finsk bakgrund och på två språk.

   

  Sverigefinsk konfirmation 2023

  Första nationellt sverigefinskt konfirmandläger i samarbete med Stockholms finska församling anordnades juli 2021. Efter goda erfarenheter erbjuder vi sverigefinska ungdomar möjlighet att delta i konfirmationsundervisningen även nästa år. Lägret äger rum under sommaren 2023.

  Utöver detta ingår i undervisningen kontakter med den egna hemförsamlingen. Vi kommer att hålla kontakt även via nätet och använda sociala medier i undervisningen. Konfirmation riktar sig till ungdomar som är födda 2008 eller tidigare och som har sverigefinsk bakgrund. 

  Konfirmandläger är planerad till vecka 27 (3-7 juli 2023) och konfirmationsgudstjänst direkt därefter under den avslutande helgen. Besked om plats och tid meddelas senare. 

  Konfirmandläsningen kostar 8 000 kr/konfirmand. Hemförsamling ger ett ekonomiskt stöd (s.k. konfirmandclearing) till alla konfirmander som tillhör Svenska kyrkan. ​Västerås stift har det pastorala ansvaret för denna konfirmandläsning.

  Läs mer om sverigefinsk konfirmation på Västerås stifts webbsida.

  Mer information

  Manne Mali, stiftskonsulent i Västerås stift 
  021-17 85 08 eller sms 070-378 61 75 

   

  Ur Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete

  För konfirmander som har ett nationellt minoritetsspråk, det svenska teckenspråket eller något annat språk som modersmål, kan möjlighet till särskild utformning av konfirmandtiden erbjudas.

  Stiften ansvarar för att kompetens finns att tillgå för den församling som önskar konsultation och stöd kring konfirmander med ett nationellt minoritetsspråk eller det svenska teckenspråket som modersmål.​

  Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete 2020

   

  Redaktör
  Anna Hellström, Kommunikationsavdelningen
  Innehållsansvarig
  Eeva-Liisa Kettunen, Avdelningen för kyrkoliv
  Uppdaterad
  2022-03-29
  X
  Dokumentid: 1497266- Webid: 25280 - Unitid: 2147483488