Här hittar du länkar där du hittar stöd i kommunikationsfrågor.

Svenskakyrkan.se/suomeksi

nationella sidor har vi vår gemensamma sverigefinska kalender. Kolla att din församlings verksamhetsinfo finns där.

Till exempel i bokningsprogram Aveny måste man kryssa både i ruta intern kommunikation och extern kommunikation för att dina aktiviteter ska synas i denna nationella sverigefinska kalender.

Svenska kyrkans logotyp

Svenska kyrkans logotyp på finska finns att hämta i IKON som är Svenska kyrkans bildverktyg.

Vill du läsa mer om tillämpning och vad som gäller för användning kan du läsa mer i vår grafiska profil som du hittar här.

Gör dina egna affischer och annonser

I Mallverktyget gör du egna affischer, agendor, roll-ups med mera med hjälp av mallar. På samma sätt kan du också göra annonser och digitala banners.

Lär dig använda Mallverktyget

Titta på inspelat webbinarium om hur man använder verktyget.
    På intranätet ser du också frågor och svar om olika funktioner.

Uppdatera din behörighet till mallverktyget

Under våren genomförs en teknisk behörighetsförändring i Mallverktyget. För att kunna logga efter förändringen behöver behörigheten Mallverktyget tilldelas i behörighetswebben.
    På intranätet finns information hur du får rätt behörighet till Mallverktyget.

Svenska kyrkans bloggportal

På en blogg samlas inlägg i form av text, bilder, ljud och video i ett flöde. Ofta har bloggen ett tema, men inte alltid. En blogg kan handla om vad som helst. Du kan enkelt starta en egen blogg på Svenska kyrkans bloggportal.

Följ bloggen Ruotsinsuomalainen rippikoulu - Blogg om en sverigefinsk konfirmandundervisningsgrupp.​

Kalender på svenskakyrkan.se

All verksamhet som bedrivs i Svenska kyrkan bör läggas in i kalendern. Kom ihåg att använda Svenska kyrkans gemensamma kalender för att kommunicera dina andakter och gudstjänster, såväl sådana som hålls i kyrkan eller sänds på webben. Använd sökorden suomi, suome-, suoma-, finsk och finska. För att finska aktiviteter ska kunna ses på svenskakyrkan.se/suomeksi, behöver du välja "finska" i fältet "gemensamt ämnesområde".

Sverigefinsk på Facebook

Det finns idag två Facebooksidor på finska från nationell nivå. Det finns säkert också sidor som drivs av församlingar.​

Länk till Kauneimpien joululaulujen joulukalenteri och Suomeksi Ruotsin kirkossa.

Palveleva puhelin (Papu) - Sverigefinska telefonjouren​

​Vill du hjälpa till att marknadsföra Sverigefinska telefonjouren i era  stifts- och församlingstidningar hittar du annonserna i Mallverktyget.

Sända andakter och konserter på webb och Facebook

Här hittar du vad som gäller för digitala gudstjänster och andakter.

2022-01-21