Genrebild utbildning Foto: Matej Kastelic

Mötesplatser

Den här sidan är en plats där alla Svenska kyrkans medarbetare inom fastigheter och kulturarv kan mötas och hitta tillfällen att diskutera gemensamma ämnen.

Har ni en utbildning på gång?

För att lära av varandra i kulturarvs- och fastighetsfrågor vill nu Svenska kyrkans nationella nivå samla alla utbildningar, workshops och konferenser på ett och samma ställe.

Har ni en utbildning på gång? Mejla oss på: kyrkokansliet.fastighet.kulturarv@svenskakyrkan.se så berättar vi om den så att medarbetare över hela landet kan inspireras och få reda på vad som är på gång i just ert stift.

På gång just nu

Foto: Ragna Tamsen/Ikon

Att måla ”den Andre” på väggen – symposium om ett problematiskt kulturarv
I svenska kyrkor finns exempel på konst med antijudiska motiv som återkommande uppmärksammats genom åren. Nu har ärkebiskop Antje Jackelén, Samarbetsrådet för judar och kristna, Judiska centralrådet och Katolska kyrkan i Sverige tillsammans tagit initiativ till att belysa det problematiska kulturarvet genom ett heldagssymposium den 7 mars. Anmäl dig om du vill vara med.
2019-02-05 21:57

Så kan kulturarvet brandsäkras
Hur kan kulturhistorisk egendom försäkras och vilka aktörer gör egentligen vad innan, under och efter en brand? Det är några punkter som tas upp i seminariet ”Brandsäkra kulturarvet” som Riksantikvarieämbetet och Brandskyddsföreningen håller i Stockholm i mars.
2018-12-10 09:27

Foto: Ingela Stewén

Hantverkslaboratoriet på turné i Karlstad, Gävle och Skövde
I början av december håller Hantverkslaboratoriet tre välfyllda informationsdagar i Skövde, Karlstad och Gävle för Svenska kyrkans medarbetare och byggnadsvårdsföretag i områdena. Deltagande är kostnadsfritt och ger insyn i spännande projekt inom byggnadsvård, bygg- och trädgårdshantverk samt regionala projekt.
2018-11-07 09:12

Foto: Lena Sjöström / Ikon

Tillbakablick till Almedalen: integration, brodyr och musik
Konst och kulturarv hänger ihop. Men hur kan det fungera som en resurs i arbetet med flyktingmottagande? Och hur har och kan varje epok sätta sin prägel på kulturarvet? Det var några frågor som diskuterades när Svenska kyrkan var på plats i Almedalen i år.
2018-09-21 11:33

Hitta till stiften