Ett fel uppstod.

Act Svenska kyrkan

Fastekampanjen

Samma himmel. Samma rättigheter. Men verkligheten ser olika ut.

Tack alla ni som på många olika sätt bidragit med er tid och ert engagemang för att samla in pengar till vårt viktiga arbete under fastekampanjen!

Tisdagen den 14 maj är sista dagen att rapportera in insamlingsresultatet och den 17 maj har vi ett slutgiltigt resultat som presenteras på webben.

Fastekampanjen 2019

Kampanjen pågår mellan 3 mars och 14 april och fokuserar på det humanitära arbetet för människor som drabbats av en konflikt eller katastrof. I början av januari under vecka 2, kom en kampanjtidning tillsammans med beställningssedel och en kampanjfolder ut till alla ombud, kommunikatörer, församlingspedagoger och kyrkoherdar.

Katastrofen i sydöstra Afrika har inträffat under vår pågående fastekampanj och är ytterligare ett exempel på att människor är i behov av humanitärt stöd. Allt som samlas in under perioden räknas in i resultatet för kampanjen. Läs mer om aktuella katastrofinsatser här.

Bakom varje siffra finns en människa

135 miljoner människor i akut behov av humanitärt stöd. En siffra svår att förstå, men bakom den finns människor som fått sin trygghet sönderslagen av krig, våld och naturkatastrofer. Svenska kyrkans internationella arbete stödjer humanitära insatser över hela världen. De gåvor vi samlar in används där behoven är som störst. För de drabbade innebär katastrofen ett liv med stress, sorg och utsatthet. Tillsammans kan vi rädda liv – och bidra till hopp och värdighet. Tack!

Humanitärt stöd som ser hela människan

Krig, våld och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Varje person som drabbas har rätt till trygghet, värdighet och behöver stöd för att leva vidare. Att rädda liv och lindra nöd är alltid högsta prioritet när katastrofen är ett faktum.

De som drabbas hårdast är de som från början har minst resurser eller saknar skyddsnät. Svenska kyrkans internationella arbete stödjer katastrofinsatser över hela världen.
    Det ger människor möjlighet att:

Känna trygghet. Tak över huvudet, mat och rent vatten gör att människor överlever. Det ger också kraft att våga tro på tillvaron igen.

Hitta ett sammanhang. När människor kan påverka sina liv minskar stress, oro och psykisk ohälsa.Delaktighet, möjlighet att organisera sig och vara aktiv gör det lättare att bygga en ny vardag.

Få möjlighet att utvecklas. Utbildning, självhjälpsgrupper och spar- och lånegrupper – en trygg inkomst eller en buffert minskar utsatthet och bygger självständighet.

Resa sig starkare. När människors behov står i fokus och humanitärt stöd utformas med respekt för individen växer tron på framtiden.

Tillsammans i handling – för hopp och värdighet

Vi är en del av ACT-alliansen, en av världens största biståndsallianser. Det är en sammanslutning av mer än 150 kyrkor och trosbaserade biståndsorganisationer över hela världen. ACT står för Action by Churches Together, och betyder kyrkor tillsammans i handling. Tack vare detta samarbete kan vi agera snabbt vid katastrofer, arbeta ännu effektivare inom långsiktigt utvecklingssamarbete och tillsammans ha en starkare påverkansröst.

Insamlingstips Sociala medier Annonser & banners Bild, text, affisch Gudstjänst & andakt Filmer & bildspel Barn & ungdom Rapportera resultat

Maria Åslund, Act Svenska kyrkan
    2019-04-16