En identitet – ett inlogg

Logga in på en plats, med ett användarnamn och ett lösenord.

Projektet förenklar hur vi jobbar med inloggningar och behörigheter i Svenska kyrkans IT-system. Istället för flera olika konton och användarnamn samlas behörigheter och identiteter i ett enda inlogg. Det kommer förenkla din vardag oavsett vilka system du arbetar i.

Om projektet En identitet

Fördelarna

Projektet ska resultera i en enklare, säkrare och effektivare inloggning och identitetshantering. Resultatet är att det blir färre och enklare supportärenden eftersom användaren kommer att kunna ändra och hantera flera av sina personuppgifter själv. Framförallt får vi ett användarnamn istället för flera.  ​

Det nya systemet ersätter flera av de systemen ni arbetar i idag. När man skapar en användare kommer allt att ske i en process, till skillnad från idag där det är flera. En annan stor förbättring är att också Kyrksam kommer att hållas uppdaterat när användare läggs till, ändras eller tas bort.

​De målgrupper som berörs i första hand är:

* Behörighetsadministratörer

* Kontaktperson IT

* Kyrksams enhetsadministratörer

* Användare

Även Kyrkoherdar berörs till viss del eftersom det är så att de kommer kunna se vilka medarbetare som har tillgång till vilka system genom att logga in i den nya behörighetsadministrationen.

Kontomatchning

Support

Driftläge

Lanseringen av Steg ett i projektet en identitet kommer påverka många av våra IT-system. För att se vilka system som påverkas hänvisar vi till driftläget.

Laddar driftläget .. Var vänlig vänta...