Information till dig som användare

Kontomatchning

Information till dig som behörighetsadministratör

Support

 

En identitet

Sedan hösten 2015 har ett moderniseringsarbete av Svenska kyrkans identitets- och behörighetshantering pågått. Ett komplext arbete som involverar ett stort antal IT-system och flera externa leverantörer, men också ett viktigt och prioriterat arbete eftersom hanteringen tidigare har dragits med problem. Syftet är att skapa en säker och enkel hantering, som bidrar till effektivitet, och inte tvärtom.

Som steg 1 i projektet en identitet så går Svenska kyrkan den 3 september över från två separata inloggningar till Svenska kyrkans gemensamma system KNET och GBS (gemensamma behörighetssystemet) till att endast använda KNET.

Under våren och sommaren har man haft möjlighet att göra en kontomatchning så att man har kunna para ihop KNET och GBS-konton. Om man inte har haft något KNET-konto sedan tidigare har man under vecka vecka 35 fått ett brev hem till sin folkbokföringsadress med sitt nya konto. Om man redan hade ett KNET-konto till tex GIP eller en E-post från Svenska kyrkan så kan man från måndagen 3 september logga in i de system som tidigare använt GBS-konto som inloggning. 

Driftläge

Lanseringen av Steg ett i projektet en identitet kommer påverka många av våra IT-system. För att se vilka system som påverkas hänvisar vi till driftläget.

Laddar driftläget .. Var vänlig vänta...