Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Versionshantering

  Microsoft har byggt in en funktion som sparar versioner av ett dokument i Microsoft 365.

  Du kan öppna, använda eller återställa upp till 500 versioner av samma fil. 

  I och med funktion i Microsoft 365 förenklas arbetet genom att alla användare öppnar och ändrar i samma dokument. Alla förändringar kan lätt spåras och visas i en överblick.

  Versionshantering startar automatiskt om dokumentet lagras i OneDrive eller i Sharepoint (inkl Teams). Det finns många ställen att se versioner av ett dokument och på efterkommande sidor så visas några exempel.

  Hitta tidigare versioner

  För att hitta versionshistoriken från ett dokument i Word behöver det vara sparat i OneDrive. Högst upp, i den blå listen ser du att det finns en pil bredvid filnamnet. Klicka på den.

  Foto: Skärmdump, Ikon

  I rutan som fälls ut finns en knapp för versionshistorik (se bild ovan). Klicka på den. Till höger om dokumentet visas en lista med alla olika versioner. Klicka på en version för att se hur dokumentet såg ut då. I detta läge kan du välja att återställa till denna version (se bild nedan) genom att klicka på knappen Återställ. 

  Foto: Skärmdump, Ikon

  Här kan du också välja att jämföra olika versioner. 

  Hitta versioner via office.com

  Via office.com​ kan du nå alla dina filer (och alla filer som någon delat med dig) via OneDrive. Där kan du också ta del av filernas versionshistorik. 

  Foto: Skärmdump, Ikon

  I listan ser du alla filers namn. Efter filnamnet finns tre prickar. Klicka på dem och välj versionshistorik bland alternativen som öppnas upp (se bild ovan). ​

  Den nya listan som öppnas är alla versioner av filen du valde. Klicka på de tre prickarna för att kunna välja att återställa till en äldre version, öppna filen för att kunna se en äldre version eller att helt ta bort en version av din fil (se bild nedan).

  Foto: Skärmdump, Ikon

  Slipp extrajobb med att föra in flera personers föreslagna ändringar

  Historiskt så har användare ändrat i ett dokument och sparat det med filnamnet tillsammans med namn och datum. Sedan skickat det vidare via mail till nästa person som gjort samma procedur. Det innebar stort jobb med att få in ändringarna och en osäkerhet kring vilken version av dokumentet som var gällande.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2020-05-15
  X
  Dokumentid: 1496384- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042