Tidsplan Microsoft 365

Arbetet med Svenska kyrkans utvecklade digitala arbetsplats sker i flera faser. Först ut är Microsoft 365 som följs av nytt intranät.

Svenska kyrkan ansluter till Microsoft 365

Microsoft 365 förs in brett i Svenska kyrkan. Införandet pågår med stöd från projektet på nationell nivå till juni 2022.

Prognosen är att 90 procent i Svenska kyrkan kommer ha tillgång till Microsogt 365 innan midsommar. Förhoppningen är att fler tar chansen att ansluta medan det finns möjlighet att få stöd under införandet från projektet.

Anmäl intresse för din enhet att ansluta till Microsoft 365

Kornet - Nytt gemensamt intranät

Det nya gemensamma intranätet Kornet blir också en del av den utvecklade digitala arbetsplatsen. Kornet lanseras i oktober 2022 och kommer kräva inloggning via en användare i Microsoft 365.

Ta del av tidsplanen för intranätsarbetet

Förberedande arbete

Under sommaren 2019 inleddes ett arbete med att testa konceptet, alltså att säkra så it-lösningen skulle fungera i Svenska kyrkans digitala miljöer.

I december 2019 infördes Microsoft 365 till kyrkokansliet på nationell nivå som första pilot. Första halvan av 2020 har sedan utnyttjats till att justera införandeplaner och att rätta till och förbättra möjligheterna för resten av kyrkan att gå med. Mycket fokus har legat på arbetet med att möjliggöra att använda Microsoft 365 i fjärrskrivbordet genom att uppdatera citrixmiljön, säkra behörighetshanteringen och att processen för själva installationen och nedladdningen till datorn, ett behov som förändrats i och med corona-våren.

Under 2020 pågick piloter för att testa införandeprocesser, fjärrskrivbord, it-arbete och användarstöd. Under 2021 inleddes införandet i stor skala.

Microsoft 365 ger digitalt stöd

Microsoft 365 ska tillgodose behov av digitalt stöd för att samverka, samarbeta, arbeta resurssmartare. Dessutom inkluderar det nya versioner av program vi använt länge.

Lär dig mer om Microsoft 365 i Svenska kyrkan

2022-01-31