Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Digital arbetsplats

    Ställ in din status i Teams

    Använd din status i Teams för att kollegor och externa kontakter ska kunna se din tillgänglighet.

    För att öka tydligheten för dina medarbetare ska du skriva in ett statusmeddelande
    som beskriver din tillgänglighet under dagen. På detta sätt kan du minimera antalet avbrott från kollegor och externa kontakter.

    Låt din arbetssituation styra hur du ändrar din status under dagen.

    Ändra status i Teams

    1. Öppna Teams och klicka på din profilbild eller dina initialer uppe i höger hörn. I mobilen klickar du på de tre strecken uppe i vänstra hörnet. 
    2. Klicka på din nuvarande status i menyn för att välja en ny.
      Ändra din status i Teams via din bild/dina initialer.

      Foto: Skärmdump, Ikon

    3. Välj passande status. 
      Tillgänglig:
      Det är okej att ringa och chatta med dig.
      Upptagen:
      Det är okej att chatta men ingen kan förvänta sig ett snabbt svar. Det är inte okej att ringa. 
      Denna status sätts automatiskt när du är uppbokad i Outlook
      Stör ej:
      Teams blockerar alla samtal och aviseringar om chattmeddelanden som skickas till dig. Du kan lägga till personer som prioriterade kontakter om du vill att just de ska kunna gå igenom spärren. 
      Strax tillbaka:
      Det är okej att chatta men svar kan dröja.
      Visa som borta:
      Använd denna status tillsamman med ett statusmeddelande när du är borta från arbetet en längre tid. 

    Skriv in ett statusmeddelande

    För att visa kollegorna hur din tillgänglighet ser ut under dagen, rekommenderar vi att du alltid ställer in ett statusmeddelande i början av dagen.

    1. Öppna Teams och klicka på din profilbild eller dina initialer upp i höger hörn.
    2. Klicka på Ställ in statusmeddelande i menyn.
    3. Börja alltid med aktuellt datum och beskriv sedan din tillgänglighet. Exempelvis ”23/9 - Fm Kontoret, Em Möte hos kund (kl. 13-16)”.
    4. Välj I dag under Radera efter. Teams appen tar då automatiskt bort ditt statusmeddelande när det inte längre är aktuellt. Om du ska vara borta från arbetet en längre tid, välj Anpassat och ange det intervall du vill att meddelandet ska synas.
    5. Klicka på Klar för att spara statusmeddelandet.

    Så delas ditt statusmeddelande

    Internt ser alla din angivna status och statusmeddelande.

    Externt syns endast din status. ​

    Redaktör och innehållsansvarig
    Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
    Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
    Uppdaterad
    2020-02-13
    X
    Dokumentid: 1472783- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042