Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Sök smart i Teams, på Kornet, i OneDrive och hela Microsoft 365

  Foto: Gustaf Hellsing

  Du behöver förstå hur söket fungerar för att få bästa möjliga sökträff i Microsoft 365. Här får du lära dig hur du bäst söker beroende på vad du har för behov.

  Tänk dig att alla verktyg i Microsoft 365 är som varsin del i ett stort pussel.  Ibland vill du kunna hitta en speciell bit, alltså något som du vet finns någonstans i Microsoft 365 och ibland har du behov att vara mer specifik.

  Sök på helheten 

  Ibland behöver du hitta något, någonstans i pussellådan, det kan vara en fil du sparat i din OneDrive, något som du minns att du chattat om, innehåll i ett team eller kanske något på Kornet eller i det organisatoriska teamet. Vill du kunna få träff på alla pusselbitarna i lådan, då ska du söka via office.com för då kan du få träff på samtliga olika delar. 

  Foto: Gustaf Hellsing

  Använd webben och gå till office.com för att söka efter allt innehåll du har behörighet till i Svenska kyrkans Microsoft 365. Skriv in det du söker efter i sökrutan (se bilden nedan). 

  Foto: Skämdump

  På samma sätt som du går till office.com via en webbläsare i en dator eller från fjärrskrivbordet som bilden ovan kan du använda en webbläsarapp i mobilen och skriva in office.com (se bild nedan).

  Öppna valfri app med webbläsare i mobil eller surfplatta, skriv in office.com, klicka på förstoringsglaset som är inringat i bilden till vänster för att få upp sökrutan till höger.

  Öppna valfri app med webbläsare i mobil eller surfplatta, skriv in office.com, klicka på förstoringsglaset som är inringat i bilden till vänster för att få upp sökrutan till höger. Foto: Skärmdump

  Snabbingång till helhetssöket via Kornet

  För att underlätta att snabbt hitta till möjligheten att söka på allt du har tillgång till inom Microsoft 365 kommer det finnas en genväg direkt från Kornets megameny. Klicka där och du förs direkt till en söksida där du skriver in ordet du hoppas hitta information om i någon titel, rubrik eller text. Se hur det sannolikt kommer att se ut när Kornet lanserats i bilden nedan. 

  Foto: Skärmdump

  Sök på en bestämd del i Microsoft 365

  En annan gång kanske det är så att du med bestämdhet minns att du haft en dialog i Teams om en sak och behöver hitta tråden där ämnet kom på tal. Då vet du att det är Teams och du har inget behov av att söka på innehåll i hela Microsoft 365. Det är som att pusselbitarna är uppdelade och du kan välja att exempelvis bara söka på bitar med himmel som du sorterat i en hög.

   

  Foto: Gustaf Hellsing

  Vill du söka och bara få träff i Teams så räcker söket i Teams utmärkt (se exempel på att använda Teams eget sök som är inringat i bilden från mobilappen nedan).

  Foto: Skärmdump

  Söker du bland innehåll du är säker på finns på Kornet så kan du söka i sökrutan i Sharepoint (se ett i bilden nedan) eller i Teams (se två i bilden nedan).

  Foto: Skärmdump

  Då får du färre träffar och det kan underlätta för dig att hitta tillbaka till det du letar efter. 

  Foto: Gustaf Hellsing

  Det finns också tillfällen när det är svårt att avgöra exakt i vilken kategori en pusselbit hör. Delar av den har bilder från skogen men där finns också en del från fältet som finns med i bilden. Ett liknande scenario kan uppstå i Microsoft 365. Till exempel kan det vara svårt att skilja på om du tagit del av innehållet i ditt organisatoriska team eller om det du läste låg på Kornet. Och om det var i det organisatoriska teamet, vilken sorts information var det, alltså hur var innehållet skapat. 

  Foto: Gustaf Hellsing

  Du som användare ska inte behöva ha den typen av koll. Istället ska du gå till office.com för att göra sökningen där och få de relevanta träffarna listade, oavsett vart eller hur de publicerats. 

  Kom ihåg att du kan använda en webbläsare och gå till office.com oavsett om du sitter vid en dator, fjärrskrivbord, mobil eller surfplatta. 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-09-21
  X
  Dokumentid: 1591357- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042