Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Jobba i Planner

  Få mer gjort - inget kaos längre. Planner underlättar för din arbetsgrupp att planera, organisera, fördela uppgifter och hålla koll på status.

  Se till att alla dokument finns tillgängliga i anslutning till att-göra-listorna och diskutera uppgifterna på ett och samma ställe. Dessutom är det lätt att hålla alla i arbetsgruppen uppdaterade om vad som är gjort, vad som pågår och vad som återstår.

  I Microsoft Planner kan du göra en plan, bygga upp ett team, tilldela uppgifter och uppdatera status – allt i några få, enkla steg. Microsoft Planner är tillgänglig för de flesta användare med en Office 365- prenumeration och du kommer åt det online eller i Microsoft Teams, där det kan läggas till som en app i kanalerna.

  Du når Planner via en webbläsare, din teamsapplikation eller i mobilappen. Det finns däremot ingen applikation att ladda ner för att ha Planner direkt i datorn men du kan ladda ner Planner till din Iphone eller ladda ner Planner till Android. ​

  Avstämningsmöten utifrån Planner

  Testa gärna att använda Planner som utgångspunkt vid avstämningsmöten. Det kan du göra genom att använda en kolumn för alla uppgifter som ska lyftas vid avstämningen. Ett annat alternativ är att var och en rapporterar status på de uppgifter som är på gång och informerar om nytillkomna uppgifter. 

  Så här kan en tavla i Planner se ut

  Så här kan en tavla i Planner se ut Foto: Skärmdump

  Strukturera det egna arbetet

  ​Förutom att varje arbetslag har en tillgänglig plannertavla, kan du också skapa individuella tavlor för olika uppgifter och uppdrag. På så sätt kan du dela upp vad du behöver göra. Dessutom är Planner till god hjälp för att hålla deadlines, eftersom du har möjlighet att datummärka varje uppgift. 

  Användarregler

  Vi använder oss av Planner när det finns ett behov att följa gemensamma processer eller uppgifter, eller när en uppgift berör fler. 

  Vi lägger till Planner som verktyg i Teams när vi arbetar med mindre projekt, konferensplanering, gemensamma aktiviteter med tydliga deadlines, återkommande planering med actionplaner etcetera.

  Ta del av användarreglerna för digital arbetsplats i sin helhet

  Komma åt Planner

  Du når Planner via en webbläsare, din Teams-applikation, eller i mobilappen. Det finns däremot ingen applikation att ladda ner för att ha Planner direkt i datorn men du kan ladda ner Planner till din Iphone eller ladda ner Planner till Android

  Lägg gärna till ett bokmärke i din webbläsare för att lätt komma till Planner. 

  Koppla ihop Planner med Outlook

  Du kan koppla ihop uppgifter i Planner så att du ser dem i Outlook. Lär dig hur du kan se en plannertavla i Outlook eller en planneruppgift som en uppgift i Outlook

  Tidsplan

  Införandet sker först på kyrkokansliet på nationell nivå som pilot. Sedan sprids det vidare ut i kyrkan. 

  Fördelar med att jobba i Planner

  Planner är en del i Office 365 som är en microsoftlösning. Så här säger Microsoft själva om fördelarna med att jobba med Planner. 

  "Få ordning på samarbetet och få mer gjort! Planner gör det enkelt för ditt team att skapa nya planeringar, organisera och tilldela uppgifter, dela filer, chatta om det pågående arbetet och få uppdateringar om hur arbetet fortskrider.​"

  Titta på Microsofts introduktionsfilmer om Planner

  Specifika ord och uttryck

  Plannertavla - en samling med arbetslagets (till exempel projektgruppen eller din enhet) uppgifter, vad alla ska göra. 

  Plannerkort - för varje uppgift med minst en ansvarig person skapas ett kort med rubrik, beskrivning och datum. 

  Checklista - på varje kort finns möjligheten att bryta ner uppgiften i flera mindre "att-göra-listor". 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2020-09-28
  X
  Dokumentid: 1463117- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042