Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Nyttan med digital arbetsplats

  Med hjälp av Microsoft 365 kan vi bland annat arbeta platsoberoende, från olika enheter, delta på distans, minimera och förfina vad som skickas via e-post, samarbeta i filer, stärka upp vår it-säkerhet med bättre inloggningsrutin och samarbeta över enhetsgränserna. 

   

  Titta gärna på filmklippet från Svenska kyrkans digitala kommunikationsdagar, Digikom 2021. 

  Fri att vara platsoberoende 

  Microsoft 365, i den utvecklade digitala arbetsplatsen kommer stötta dig att arbeta var som helst ifrån, inne som ute. Så länge du kan koppla upp dig till internet.

  Du kan arbeta platsoberoende. 

  Arbeta enhetsoberoende

  Vi är fria att nå vår e-post, teams, filer och annat både via vår dator men även andra enheter som till exempel mobilen, surfplattan eller fjärrsrkivbordet som ersätter Gip-skrivbordet. 

  Du kan alltså arbeta enhetsoberoende.  

  Möjligheten att vara oberoende av plats och enhet gör att du, utan problem kan hålla och delta i möten var som helst ifrån.

  Titta på filmklippet om vinsterna med att använda Teams från Mobilen

  Präst som deltar i möte medan han är på resande fot.

  Foto: Gustaf Helsing, Ikon

  Förenkla e-posthanteringen

  Många av de användare som haft många e-postmeddelanden innan de gick med i Microsoft 365 upplever att det blir färre meddlenden där och lättare att hantera e-posten. "Det är som att de snabba kortare frågorna hanteras i Teams vilket gör att jag lättare får en överblick och kan jobba mer strukturerat med min e-post" sa en användare efter en tid i Microsoft 365. 

  Samarbeta i filer

  Tack vare Microsoft 365 kommer du kunna samarbeta med dina kollegor, samtidigt och tillsammans i ett och samma dokument. Vi behöver inte längre skicka bilagor och kämpa för att hålla ordning på att allas inspel kommer med som de borde. Istället delar vi en länk och kan arbeta tillsammans i samma fil, samtidigt.  

  Säker inloggning  

  Svenska kyrkan stärker säkerheten med inloggning med hjälp av en metod som fungerar som när vi användaer bank-id. Det kallas för multifaktorsautentisering.  

  I praktiken betyder det att du loggar in men förutom användarnamn och lösenord så bekräftar du att du är du genom att godkänna i din  mobil.  ​

  Gemensamma verktyg

  Resultatet av möjligheterna ovan blir att du tar del av gemensamma vertyg för dokument, för chatt och för att dela kunskap med andra. 

  I Microsoft 365 ingår vad många betraktar som "gamla kändisar", till exempelWord och Outlook men också nyheter som Teams och OneDrive. 

  Inloggning till Kornet - Svenska kyrkans nya gemensamma intranät

  I och med att du och din enhet ansluter till Microsoft 365 genom Svenska kyrkans utvecklade digitala arbetsplats säkrar du också att du har inloggning till Kornet, det nya gemensamma intranätet som lanseras under hösten 2022. Alla som ska ta del av innehållet på Kornet behöver logga in. 

  Lär dig mer om vad som är på gång med Kornet

  Resursbanken för lärande och undervisning

  När du är ansluten till Microsoft 356 får du tillgång till resursbanken. Där hittar du idéer och konkreta tips för att undervisa om kristen tro och tradition. Du får också gärna bidra med innehåll.
  Läs om resursbanken för lärande och undervisning.  
  Gå till resursbanken (fungerar om du har Microsoft 365 i Svenska kyrkan). 

  Nya fjärrsrivbordet ersätter Gip-skrivbordet 

  När du och din enhet ansluter till Microsoft 365 uppdateras Gip-skrivbordet till Nya fjärrskrivbordet. 

  Lär dig mer om fördelarna med nya fjärrsrkivbordet.

  Ta del av några undantag för hur Microsoft 365 fungerar i nya fjärrskrivbordet. ​

  Användarhistorier

  För att förstå möjligheterna med den utvecklade digitala arbetsplatsen finns små användarhistorier samlade. Hoppas de kan inspirera dig att testa dig fram att testa dig fram med appar och system för att underlägga din arbetsvardag.

  ​En digital arbetsplats behöver stötta oss att arbeta med samverkan, den ska vara intuitiv och bidra till att vi når våra mål på ett effektivt sätt. Vi behöver också hitta en bra balans där vi tar det bästa från de digitala stöd vi kan få men fortsätter att använda det som fungerade väl när vi arbetade analogt

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-09-30
  X
  Dokumentid: 1464870- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042