Kom i gång med Microsoft 365 i Svenska kyrkan som nyanställd

Välkommen till Svenska kyrkan. Här hittar du vad du behöver göra för att komma i gång med Microsoft 365.

Din lokala kontaktperson-it (kit) har sett till att du har en @svenskakyrkan.se-e-postadress (oftast förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se) och att du fått behörighet till Microsoft 365.

Du som användare behöver använda din e-postadress som användarnamn när du loggar in i datorn.

I vissa fall får du en mobil som redan har mycket förberett. I andra fall behöver du anpassa den mobil du ska använda i tjänsten till Microsoft 365 genom att

Microsoft 365 i datorn, surfplatta, mobil och på webben

Med hjälp av Microsoft 365 använder Svenska kyrkan en så kallad molnlösning. Det betyder bland annat att du kan använda verktygen, programmen och applikationerna på många olika sätt. Till exempel kan du använda Outlook i datorn, på mobilen, i surfplattan eller via office.com på webben. Samma sak med Team, dina filer och annat.

Lär dig om lagring i molnet.

Microsoft 365 är fortfarande relativt nytt i Svenska kyrkan. Det finns många utbildningar för att komma igång på olika sätt. För att lära dig grunderna i samarbetsverktyget Teams och komma igång med grunderna med filhantering för att kunna både spara och samarbeta dokument och andra filer och förstå lite hur du på effektiva sätt kan använda webbversionen av Microsoft 365, din mobil eller kanske surfplatta finns följande utbildningar:

Microsoft 365 för dig som ska använda surfplatta, mobil och webb men inte på datorn

Det finns en specialanpassad utbildning för dig som har minilicens. Det gäller dig som inte har Officepaketet med till exempel Word och Outlook nedladdat i en dator. I stället använder du Microsoft 365 med mobilen, surfplattan eller i webbversionen som finns på office.com.

Gå utbildning för dig som endast ska använda webben och mobilen.​

Microsoft 365 i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har fört in Microsoft 365 i ett led att digitalisera verktyg för att lättare kunna utföra våra uppgifter i verktyg som är godkända av arbetsgivaren. Beslutet fattades på nationell nivå och varje ekonomisk enhet (församling, pastorat eller stiftskansli) har fattat beslutet att ansluta lokalt.  ​

Ta del av några fördelar med Microsoft 365.

Matcha det du vill göra med möjligheterna i Microsoft 365

Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 - säkerhet
    Här hittar du tips för hur du kan öka säkerheten kring hur du hanterar information digitalt.
    2022-06-14 07:55
    Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 – dina filer
    De filer du arbetar med själv bör du spara i OneDrive. Då blir de tillgängliga och kan hanteras på rekommenderade sätt när du är ansluten till Microsoft 365. Det gäller oavsett om du arbetar vid datorn, mobilen, surfplattan eller fjärrskrivbordet.
    2022-06-02 09:37
    Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 – gemensamma filer
    När vi, en grupp ska använda samma filer, antingen för att kunna läsa eller för att arbeta gemensamt i dem bör de ligga i ett gemensamt team i Microsoft Teams.
    2022-05-03 09:29
    Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 - fördelar och arbetssätt i Yammer
    Behovet av att samverka, dela och dela med sig och att kunna nätverka efter yrkesroll, intresse- och arbetsuppgifter har varit uppenbart länge i Svenska kyrkan. Yammer hjälper oss göra just detta.
    2022-04-25 07:00
    Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 - dra nytta av mobilen
    Ibland är det lätt att fastna i gamla vanor men små justeringar kan du effektivisera hur du använder de digitala stöden som Microsoft 365 erbjuder. Till exempel finns många fördelar med att använda mobilen till vissa uppgifter.
    2022-04-08 07:00
    2022-08-19