Microsoft 365 i fjärrskrivbordet

I och med att ditt pastorat eller församling som är med i den gemensamma it-plattformen ansluter till Microsoft 365 får du tillgång till fjärrskrivbordet.

Det nya fjärrskrivbordet ersätter ditt tidigare GIP-skrivborder i samband med att ditt pastorat/din församling migreras (genomgår den tekniska flytten i anslutning till införandet av Microsoft 365). För att uppdatera din genväg så den leder direkt till nya fjärrsrkivbordet behöver du koppla upp dig till kyrknätet. Det gör du antingen genom att vara på plats i kyrkans lokalener där du kan vara uppkopplad direkt på kyrknätet ellerkoppla upp dig på VPN. Detta gör du genom att logga in i Pulse Secure.

Lär dig om införandeprocessen av Microsoft 365 och skillnaden mellan lansering och migrering.

Lär dig om det nya fjärrskrivbordet som ersätter GIP-skrivbordet.

Är du uppkopplad mot kyrknätet (för att du är på din arbetsplats eller använder VPN-uppkoppling) når du fjärrskrivbordet som vanligt. Sitter du utanför kyrknätet ansluter du via webben med samma multifaktorsautentisering som till Microsoft 365.

Kom igång med Nya fjärrskrivbordet

Anslut till Nya fjärrskrivbordet om du sitter utanför kyrknätet.

Anslut till Nya fjärrskrivbordet om du sitter innanför kyrknätet

Lär dig mer om multifaktorsautentisiering

Anpassade appar i Nya fjärrskrivbordet

Ta del av it-kraven för att maximera användarupplevelsen av Microsoft 365 i fjärrskrivbordet.

Det mesta av det digitala stödet från Microsoft 365 fungerar lika i nya fjärrskrivbordet som det gör i datorn, på mobilen eller i en webbläsare.  ​Några skillnader finns dock i denna första versionen.

OneDrive

Du som ansluter till Microsoft 365 från och med maj 2022 får automatiskt OneDrive i fjärrskrivbordets utforskare och kan följa instruktioner och utbildningar för att använda verktyget.

Anslöt du till Microsoft 365 före maj 2022 har fått tillgång till OneDrive efter en uppdatering i fjärrskrivbordet. För att hitta din OneDrive behöver du göra några korta steg. Detta är en engångsföreteelse och när de är gjorda hittar du din OneDrive i Utforskaren.

Följ instruktionerna för att lägga till OneDrive i fjärrskrivbordets utforskare.

Teams

Teams funktioner är färre i Nya fjärrskrivbordet än jämfört med i datorn men det är fullt möjligt att chatta, arbeta i ett team eller att delta i möten. Upplevelsen påminner om Teams i webbläsaren.

Ta del av lathundarna om Teams

Hitta e-utbildningarna  med fokus på nya fjärrskrivbordet i Utbildningsportalen.

2022-05-09