Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Migreringen avslutar det tekniska införandet av Microsoft 365

  Införandet av Microsoft 365 sker i flera steg. Den digitala flytten avslutar det tekniska införandet och sker en dryg månad efter lanseringen.

  För att komma i gång behöver din enhet ha genomgått lanseringen så att du tilldelats den behörighet du ska ha i Microsoft 365. När du fått det och gått igenom stegen för att komma igång återstår fortfarande det tekniska avslutet, den så kallade migreringen.

  Kom igång med Microsoft 365.

  Migrering - den tekniska flytten

  Vid migreringstillfället flyttas bland annat din e-post från den gamla servern till molnet. I och med detta behöver du byta app och koppla på (konfigurera) din e-post i mobilen och surfplattan. ​Gör du inte detta kommer du inte att kunna nå din e-post via din mobiltelefon. Om du inte vet när detta sker, fråga din lokala kontaktperson. 

  Din e-post ligger nere från midnatt och blir tillgänglig cirka klockan nio på migreringsdagen. 

  Observera att du måste starta om din dator för att migreringen ska slå igenom. Ha som rutin att stänga av datorn vid varje arbtsdags slut och sätta på den igen när du börjar arbetet så sker regelbundna omstarter vilket är det bästa för din dator. 

  Koppla ihop e-posten till Outlookappen i mobilen. Observera att detta måste göras efter migreringen för att fungera med Microsoft 365. 

  Efter migreringen ska du kunna se din kalender både i Outlook och i Teams. Det kan dock ta flera dagar innan den blir synlig. 

  Migreringen till nya fjärrskrivbordet

  Det nya fjärrskrivbordet ersätter Gip-skrivbordet. Det blir komplett med de applikationer som enheten använder vid migreringen. 

  Du behöver ansluta din dator till kyrknätet för att genvägen som gått till Gip-skrivbordet ska styras om till nya fjärrsrkivbordet. 

  Läs mer om nya fjärrskrivbordet, hur du behöver ställa in standardskrivare, lär dig om nya layouten och andra justeringar

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2021-09-27
  X
  Dokumentid: 1523021- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042