Licenstyper till Microsoft 365

Här kan du läsa om de olika licenserna som finns för behörigheterna till Microsoft 365.

För att tillgodose användares skiftande behov av digitalt stöd finns det olika nivåer av licenser att välja på. En enhet kan välja olika licenser till olika användare.

Hitta priserna för de olika behörigheterna till Microsoft 365

Observera att e-postadressen @svenskakyrkan.se ingår i alla varianter av DA-licenser som finns beskrivna nedan.

Licens för dator, webb, mobil, läsplatta och Nya fjärrskrivbordet (DA Maxi)

Licens för användare som spenderar mycket tid vid datorn och använder Gip-skrivbordet benämns DA Maxi. I licensen ingår behörighet att ladda ner applikationerna till

• datorn (i Windows 10) och
    •  nå dem via office.com eller
    • som app i mobil eller läsplatta, samt
    • tillgång till Microsoft 365 på fjärrskrivbordet som ersätter Gip-skrivbordet.

Läs mer om Microsoft 365 i Nya fjärrskrivbordet som ersätter GIP-skrivbordet.

Licens för dator, webb, mobil och läsplatta (DA Midi)

Licens för användare som inte har behov av Nya fjärrskrivbordet som ersätter GIP-skrivbordet men som spenderar mycket tid vid datorn benämns DA Midi. I licensen ingår behörighet att ladda ner applikationerna till

• datorn (i Windows 10) och
    • nå dem via office.com eller
    • som app i mobil eller läsplatta

Licens för webb, mobil och läsplatta (DA Mini)

Licens för användare som spenderar lite eller ingen arbetstid vid datorn benämns DA Mini och passar även bra för förtroendevalda.Användarupplevelsen är något begränsad på webben jämför med att använda lokala applikationer skrivbordsappar på datorn. PowerPoint och Word, till exempel, saknar vissa funktioner i webbläsaren jämfört med vad som finns tillgängligt på datorn.

I licensen ingår behörighet​

• till webblösningen via office.com där användaren kan logga in och nå mejlen via Outlook, Word, Teams och så vidare.
    • att ladda ner appar i mobil och läsplatta.

Licens för ideella (DA Mini Ideell)

Licensen som benämns DA Mini Ideell passar väl för ideella i Svenska kyrkan. De kommer inte kunna ladda ner och använda Microsoft 365 direkt i datorn men

• att ladda ner appar i mobil och läsplatta.

Ta del av Microsofts specifika beskrivning för när behörigheten DA Mini Ideell är aktuell

2022-01-04