Konsekvenser för användare beroende på licens, applikation och miljö

Det går att ansluta till Svenska kyrkans Microsoft 365 på några olika sätt, inom den gemensamma it-plattformen (Gip) eller utanför, med full licens till Office-paketet eller med en mindre varian och så vidare. Här kan du ta del av hur typen av licens, applikation eller miljö påverkar hur användaren upplever Microsoft 365.

Svenska kyrkans Microsoft 365 erbjuds främst i miljön för gemensam it-plattform. Men det går även att ansluta till Microsoft 365 utan att vara med i den gemensamma it-miljön.

Svenska kyrkans Microsoft 365 fungerar på olika enheter, alltså i datorn, på mobilen, i surfplattan eller fjärrskrivbordet.  Fjärrskrivbordet ersätter Gip-skrivbordet som du använder från tunn klient. Du kan också använda fjärrskrivbordet från en stationär- eller bärbar dator som är ansluten till den gemensamma it-plattformen (GIP).

Användarens typ av licens avgör vad hen kan göra från vilket digitalt arbetsverktyg – tunn klient, bärbar- och stationär dator eller uteslutande mobil, surfplatta eller webbläsare.

2022-04-21