Intresseanmälan för att ansluta din enhet till Microsoft 365

Svenska kyrkans utvecklade digitala arbetsplats kommer i flera faser. Först ut är införandet av Microsoft 365. Läs om olika licenser och hur du gör för att ansluta din enhet.

Att din enhet går med i Microsoft 365 innebär bland annat att ni får

• behörighet till Kornet, det nya gemensamma intranätet med innehåll som är gemensamt för hela Svenska kyrkan eller inom ett stift
    • @svenskakyrkan.se-epostadress
    • verktyg för samverkan, till exempel Teams och OneDrive
    • nya fjärrskrivbordet ersätter Gip-skrivbordet för den enhet som har den gemensamma it-plattformen
    • säker inloggning
    • ny version av Officepaketet med bland annat Word, Outlook och Excel för de med behörighet DA Maxi och DA Midi​
    • och mycket mer.

Dessutom baseras Microsoft 365 på en molnlösning vilket i korthet betyder att vi inte längre ska spara information i egna servrar. Istället sparas informationen i molnet.

Lär dig mer om molntjänster. ​

Anmäl intresse för att ansluta till Microsoft 365

Införandeprocessen

När du skickat in din intresseanmälan för du ett bekräftelsemejl och du har fyra förberedelser att börja ta tag i. Förberedelserna är till för att ge dig och kollegorna i din församling eller ditt pastorat bästa möjiga förutsättningar.

Lär dig om lansering, migrering och hur arbetet går till under införandeprocessen för att ansluta till Microsoft 365

Kontotyp i olika nivåer

För att tillgodose användares skiftande behov av digitalt stöd finns det olika typer av konton att välja på. En enhet kan välja olika licenser till olika användare.

Licenser till användarnas kontotyper delas ut till hela enheter och inte enskilt. Är du intresserad av att komma igång, kontakta ansvarig på din enhet för att skicka in en intresseanmälan.

Ta del av beslutet om prissättning för Microsoft 365 från och med 2022

En användare kan ha en av följande licenser:

Lär dig mer om de olika licenserna för att förstå vilken typ av behörighet en användare behöver.

Microsoft 365 utanför den gemensamma it-plattformen (Gip)

Säkerställ att du känner till olika

2022-07-04