Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Digitalt stöd för att förhindra spridning av personuppgifter

  Med nya juridiska krav och förväntningar tillkommer digitala stöd. Dessa ska minimera risken att personuppgifter sprids till mottagare utanför Svenska kyrkan.

  I och med att en enhet börjar använda Microsoft 365 kommer en funktion aktiveras för att begränsa spridning av personuppgifter. Detta sker med ett så kallat Data Loss Prevention (DLP) som används av många andra organisationer. 

  Varningsmeddelande när e-posten innehåller personuppgifter

  När ett epostmeddelande innehåller personuppgifter och har en mottagare utanför Svenska kyrkan får avsändaren en varningstext. Varningstexten informerar om att innehållet inte stöttas av Svenska kyrkans policy för personuppgiftshantering. 

  Du som avsändare får ett varningsmejl som förklarar att ditt meddelande levererats med ett spridningsskydd. Detta innebär att ditt mejl skickas till mottagaren med en markering (krypterat och visar en flagga) samt att mottagaren inte kan sprida information vidare. 

  Varningstext när filer med personuppgifter ska delas

  I filer som innehåller personuppgifter händer inget. Om filen däremot ska delas med någon kommer en varningstext upp. Den kräver sedan att att avsändaren motiverar varför dessa ska få finnas med eller att personuppgifterna raderas innan delningen kan genomföras.

  Läs mer om GDPR och hantering av personuppgiftsincidenter

  Redaktör
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Innehållsansvarig
  David Axelson-Fisk, Digital arbetsplats
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2020-07-03
  X
  Dokumentid: 1501532- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042