Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Digital möter analogt

  ”Sedan vi gick med i den utvecklade digitala arbetsplatsen har en del av min arbetsvardag förenklats.”

  Här följer en fiktiv berättelse av hur en medarbetares arbetsdag om ett år har förändrats tack vare den digitala arbetsplatsen. 

  ”En av de tydligaste förbättringarna för mig har varit att jag kan delta i möten digitalt istället för analogt. Jag ringer in till enhetsmötena och deltar varje vecka men slipper resa så mycket. Nu åker jag bara dit någon enstaka gång då det fungerar bra att vara på plats. 

  Innan jag digitaliserade mitt arbetssätt

  Mycket av mitt jobb sker så klart analogt, alltså så som ordet använts som motsats till digitalt. Jag träffar församlingsbor, möter kollegor, tar emot varor, undertecknar leveranser, tänker kring planering och mycket mer. Min enhet har veckomöten men förr var jag bara med varannan vecka. Visst missade jag saker som sades men det var bra att slippa resa och få den extra arbetstiden. Jag har två primära platser jag jobbar på dagligen. Däremellan släpade jag förresten en massa material så bilen var alltid full med grejer. 

  Jag jobbar tätast ihop med dem som mest är på samma ställe som jag. Dessutom har jag mycket gemensamt med dem som mest är vid vår andra kyrka som gör samma saker som jag gör här. De enhetsmöten jag gick på brukade vi försöka ses efteråt för att stämma av lite.

  Rekommendationerna var mer hjälpsamma än jag först trodde

  Det började med att en kollega med samma uppgifter som jag fick idén där att starta upp ett team och nu chattar vi nästan varje dag. Ibland ställer jag en fråga och ibland är det jag som bidrar med lösningen. 

  I torsdags fotade jag bara av en grej jag gjort och skickade som tips, det uppskattades. Det finns också ett team för hela yrkeskåren, där finns många delade filer med tips. Toppen för nyanställda men också skönt för oss som jobbat ett tag att få inspiration och slippa uppfinna allt på nytt. Jag såg i chatten att en vikarie fick mycket hjälp där nyligen. 

  I början fortsatte några kollegor att mejla mycket information som borde gått i chatten eller delats i teams. Tack vare att fler och fler följer rekommendationerna för hur vi gemensamt ska använda dessa digitala verktyg blir det lättare att veta vad som funkar bäst till vilket ändamål och det börjar sätta sig som ganska naturligt med hur vi jobbar nu. 

  Digitalisering har minskat min packning

  Innan vi var med i digital arbetsplats tänkte jag sällan på hur många prylar och papper jag släpade runt på. Nu har jag det mesta tillgängligt digitalt och tar fram det via datorn när en sådan finns till hands och jag ska jobba ett tag med något. Annars tycker jag det är smidigast att checka av i mobilen.” 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2021-03-30
  X
  Dokumentid: 1463857- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042