Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Delad kanal i Teams

  Möjligheten att dela en kanal innebär att även de som inte är med i teamet i helhet kan få tillgång till en kanal.

  Du kan lägga till  användare som har Svenska kyrkans Microsoft 365 direkt när funktionen lanseras.Under hösten utvärderas om även de inställningar som behövs för att externa användare, alltså de med en licens utanför Svenska kyrkan, kan göras på ett lämpligt och säkert sätt.  Interna (och de eventuella externa) deltagarna kan se kanalen i sin teamsapp tillsammans med andra team, där de är med. 

  Endast teamsägarna kan lägga till delade kanaler och vilka extra deltagare som ska ha behörigheten. 

  Skapa en delad kanal i ett team

  ​Följ instruktionerna för att skapa en kanal

  Det finns en nedfällbar meny där du väljer vilken typ av kanal det ska vara. Istället för att välja en standard väljer du i att du vill ha en delad kanal. Se bild nedan.

  Foto: Skärmdump

  Klicka i rutan så att alla som finns med i teamet får tillgång till kanalen automatiskt (se bilden ovan). Klicka på Skapa. Nästa steg är att lägga till de personer du vill ska få tillgång till kanalen. 

  Ska du lägga till många användare är det smartast att skapa kanalen och sedan klicka på de tre prickarna, välja lägg till och där lägga till ett helt team. Observera att du behöver vara teamsägare både för teamet med den delade kanalen och för teamet du vill tilldela behörigheten till. Om du inte är ägare till mottagarteamet behöver en inbjudan skickas via den ägaren så det blir en del extra administration och några fler steg. 

  När du skapat kanalen syns en liten ikon vid sidan som illustrerar att det är en delad kanal. 

  Alla som har behörighet till kanalen kan ta del av filer, flikar och inläggen i just den kanalen. Däremot har de inte behörighet till resten av teamet. 

  Begränsningar och möjligheter med delade kanaler och organisatoriska team

  Du kan inte öppna upp en kanal för externa deltagare i organisatoriska team eftersom detta administreras från behörighetswebben. Däremot är det fullt möjligtatt använda fördelarna av delad kanal för att underlätta arbetet i det organisatoriska teamet genom att skapa en delad kanal i ett annat team som medlemmarna i det organisatoriska teamet får tillgång till. 

  Scenario på möjlighet när delad kanal bidrar till det organisatoriska teamet

  I stora ekonomiska enheter, till exempel ett stort pastorat, har många uttryckt behov av att kunna dela allt relevant inom pastoratet till alla. Samtidigt finns behovet för en enskild församling i pastoratet att ha ett eget, mer operativt team. Den stora utmaningen har varit att koppla ihop detta utan dubbelarbete.

  Rekommendationen är att ha en delad kanal i församlingens team som skapats och hanterats helt i Teams lokalt. Alla i pastoratet får behörighet till just den kanalen där församlingen sedan lägger färdiga dokument och andra filer. 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-08-29
  X
  Dokumentid: 1588068- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042