Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Digital arbetsplats

  Behåll datorn inloggad på kyrknätet utan att gå in i energisparläge

  För att din dator ska registreras i Intune behöver du vara inloggad på kyrknätet under flera sammanhängande timmar. Här hittar du instruktioner för att undvika att din dator går in i viloläge.

  Under införandet av Microsoft 365 behöver du som hör till en enhet i Lunds stift (fram till och med migrering 1 mars sedan gäller samma process som för övriga pastorat och församlingar som är ansluta till den gemensamma it-plattformen, GIP) eller en enhet som inte är med i Gip vara inloggad på kyrknätet i åtta timmar under två tillfällen. Du kan underlätta att få till de sammanhängande timmarna genom att ställa in datorn så den inte går ner i energisparläge. Detta gör du genom att skriva in Energialternativ i sökrutan bredvid windowssymbolen längst ner till vänster på skärmen (se bilen markerad med ett i bilden nedan) och välj Energialternativ (se pilen markerad med två i bilden nedan). 

  Foto: Skärmdump

  Längst ner i fönstret som öppnas finns ett alternativ som heter "Vid elnätsdrift försätts datorn i strömsparläge efter" (Se bilden nedan). Välj alternativet aldrig. 

  Foto: Skärmdump

  Du kan göra om inställningen när du varit uppkopplad till kyrknätet och välja samma strömsparsläge som du hade innan. ​

  När din dator har kontakt med kyrknätet inleds en uppdatering så att din dator får rätt version av Windows. Detta är viktigt både av it-säkerhetsskäl och för att Microsoft 365 ska fungera helt. Efter de två gånger åtta timmarna på kyrknätet fortsätter uppdateringen. Detta pågår i bakgrunden men du kommer bli ombedd att starta om din dator vid några tillfällen.

  Du får en notifiering när datorn är redo för omstart under uppdateringen. Den ser ut som bilden nedan. 

  Foto: Skärmdump

  Redaktör och innehållsansvarig
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Ansvarig för intranätet Digital arbetsplats
  Ulrika Ekberg, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2022-02-10
  X
  Dokumentid: 1552341- Webid: 1395741 - Unitid: 2147483042