Ambassadör i Utvecklad digital arbetsplats

Som ambassadör är du utvald från din enhet för att samla kunskap om Microsoft 365 tillsammans med andra i Svenska kyrkan. Din kunskap använder du till att vägleda och inspirera dina kollegor.

Som ambassadör är du utvald från din enhet för att få tillgång till mer kunskap kring helheten om Microsoft 365. Du är delaktig i ambassadörsteamet där du träffar andra ambassadörer från olika enheter inom Svenska kyrkan.

Genom att ta del av fördjupningsutbildningar och inspirationsmöten särskilt avsedda för ambassadörerna förväntas du vägleda och inspirera kollegor och medarbetare i din omgivning.

En ambassadör ska kunna ge tips på hur appar kan användas i det lokala arbetet men också kunna ge vägledning om var kunskap på intranätet finns tillgängligt samt kunna rekommendera inspelade webbinarier och kommande webbinarier.

En bra ambassadör

Det viktigaste i rollen som ambassadör är att vara nyfiken på nya arbetsverktyg och arbetssätt. Tekniken får du lära dig efterhand.

Du förväntas kunna prioritera tre timmar i månaden. Under de tre timmarna får du ta del av inspirerande exempel runt om i organisationen, utbildning och tips rörande våra nya verktyg. Du kan även när som helst ställa frågor till projektets ambassadörsnätverk.

Läs mer om stöd under införandet av Microsoft 365.

2020-09-11