I Svenska kyrkan finns många möjligheter att jobba digitalt. Du som medarbetare har tillgång till digitala stöd som hjälper dig utföra dina arbetsuppgifter, till exempel Microsoft 365 och intranätet.

Foto: Svenska kyrkan

Skapad:2022-09-05 07:55:00

Den 18 oktober 2022 lanseras Kornet. Det är den del av Svenska kyrkans gemensamma intranätslösning med innehåll som är relevant oavsett vilken stift eller församling du som användare är verksam i.

Ta del av en sammanfattning om Kornet inför lanseringen

Du som är intresserad av att ansluta till Microsoft 365

I Microsoft 365 ingår

• de vanliga Officeprogrammen, till exempel Word, Outlook och Powerpoint.
    • verktyg som hjälper oss att samarbeta och planera, till exempel Teams och Planner.
    • inloggning till Kornet, det nya gemensamma intranätet när det lanseras hösten 2022.
    • verktyg för att arbeta smart med filer, OneDrive.

Ta del av en kort sammanställning av nyttan med att använda Microsoft 365

Anmäl intresse för att gå med i Microsoft 365

Du som är kontaktperson för att föra in Microsoft 365 i ett pastorat eller en församling

Du som arbetar lokalt med införandet kommer att jobba nära projektet som bidrar med flera olika sorters stöd. Som kontaktperson behöver du säkerställa att du

Du som ska börja med Microsoft 365 nu

Du som ska börja använda Microsoft 365 blir omhändertagen av ditt lokala införandeteam tillsamans med nationell nivås stöd för användarinförande. Förutom den lokala kommunikationen hittar du mycket stöd här på intranätet.

Du som användare av Microsoft 365

Använda Microsoft 365 och ta del av användarstöd i form av lathundar, manualer, tips, tricks, användarregler och mycket annat

Följ användarreglerna och lär dig använda Microsoft 365 smart.

Organisatoriska team som stöd i den interna kommunikationen

OneDrive för filhantering

OneNote, ditt digitala anteckningsblock

Outlook för din e-post

Teams för samverkan, chatt, möten och mycket mer

Yammer för att nätverka

Det finns också webbinarie, alltså inspelade utbildningar och e-utbildningar i Utbildningsportalen Lär dig mer om Microsoft 365 med hjälp av de många utbildningsalternativ som finns

Nyheter om digital arbetsplats och digitalisering

Stort intresse för nya kyrknätet
    I höst går startskottet för anslutningar till nya kyrknätet. Hittills har 149 pastorat och församlingar anmält intresse för att få vara först ut.
    2022-09-19 13:57
    Löneservice rustar för framtiden
    Anslutningarna till Svenska kyrkans löneservice ökar. Nu får över 12000 av kyrkans anställda sina löner och arvoden via löneservice.
    2022-09-19 13:41
    Webbinarium – använd mobilen med Microsoft 365 och Teams
    Torsdagen den 29 september, klockan 12–13, har du möjlighet att ansluta till lunchwebbinariet för att lära dig använda Microsoft 365 smart i mobilen. Fokus kommer ligga på möjligheterna med Teams i mobilen.
    2022-09-19 08:00
    Förbättra arbetsvardagen, stärk säkerheten och minimera riskerna som arbetsgivare
    Bra förutsättningar för att minimera risker och höja både säkerhet och effektivitet ligger både i starka verktyg och utbildning i hur de bäst används.
    2022-09-16 11:00
    Information inför Kornets lansering – fokus på startsidan, struktur och sök
    Den 23 september är andra informationstillfället i serien inför Kornets lansering. Klockan 12–12.30 fokuserar vi på Kornets startsida och struktur. Du får också möjlighet att lära dig om att söka smart i Microsoft 365.
    2022-09-15 16:35
    1 2 3 4 5  ... < >