I Svenska kyrkan finns många möjligheter att jobba digitalt. Du som medarbetare har tillgång till digitala stöd som hjälper dig utföra dina arbetsuppgifter, till exempel Microsoft 365 och intranätet.

Du som är intresserad av att ansluta till Microsoft 365

I Microsoft 365 ingår

• de vanliga Officeprogrammen, till exempel Word, Outlook och Powerpoint.
    • verktyg som hjälper oss att samarbeta och planera, till exempel Teams och Planner.
    • inloggning till Kornet, det nya gemensamma intranätet när det lanseras hösten 2022.
    • verktyg för att arbeta smart med filer, OneDrive.

Ta del av en kort sammanställning av nyttan med att använda Microsoft 365

Anmäl intresse för att gå med i Microsoft 365

Du som är kontaktperson för att föra in Microsoft 365 i ett pastorat eller en församling

Du som arbetar lokalt med införandet kommer att jobba nära projektet som bidrar med flera olika sorters stöd. Som kontaktperson behöver du säkerställa att du

Du som ska börja med Microsoft 365 nu

Du som ska börja använda Microsoft 365 blir omhändertagen av ditt lokala införandeteam tillsamans med nationell nivås stöd för användarinförande. Förutom den lokala kommunikationen hittar du mycket stöd här på intranätet.

Du som användare av Microsoft 365

Använda Microsoft 365 och ta del av användarstöd i form av lathundar, manualer, tips, tricks, användarregler och mycket annat

Följ användarreglerna och lär dig använda Microsoft 365 smart.

Organisatoriska team som stöd i den interna kommunikationen

OneDrive för filhantering

OneNote, ditt digitala anteckningsblock

Outlook för din e-post

Teams för samverkan, chatt, möten och mycket mer

Yammer för att nätverka

Det finns också webbinarie, alltså inspelade utbildningar och e-utbildningar i Utbildningsportalen Lär dig mer om Microsoft 365 med hjälp av de många utbildningsalternativ som finns

Nyheter om digital arbetsplats och digitalisering

Boka in webbinarierna för stöd att använda Microsoft 365 redan nu
    Under hösten finns möjlighet att komma ikapp och lära dig mer om hur du använder Microsoft 365 för att det ska underlätta din arbetsvardag. Stödet kommer bland annat genom tre digitala föreläsningar, webbinarier.
    2022-07-06 16:48
    Nya möjligheter att samarbeta när delade kanaler lanseras i Teams
    Microsoft lanserar möjligheten för att välja ut en enskild kanal i ett team där fler än teamsmedlemmarna får behörighet.
    2022-07-06 09:00
    ”Gemensamma tjänster gör att vi kan vara kyrka i hela landet”
    Samverkan och gemensamma tjänster skapar förutsättningar för att Svenska kyrkan ska kunna vara kyrka i hela landet, menar Daniel Larson som är ledamot i kyrkomötet, 1:e vice ordförande i Stockholms stift och förtroendevald i Lidingö församling i Stockholm. Lidingö församling är på väg att ansluta till Svenska kyrkans gemensamma it-plattform, GIP.
    2022-06-21 10:37
    Hög anslutningstakt till den gemensamma it-plattformen
    Under 2022 har anslutningstakten till den gemensamma it-plattformen varit tredubbelt så hög jämfört med tidigare år. Nästan hela Västerås stift bidrar till den höga takten året ut med minst en anslutning av en församling eller ett pastorat i veckan.
    2022-06-16 09:01
    Matcha det du vill göra smartast i Microsoft 365 - säkerhet
    Här hittar du tips för hur du kan öka säkerheten kring hur du hanterar information digitalt.
    2022-06-14 07:55
    1 2 3 4 5  ... < >