Ett fel uppstod.

Utbildningen Delaktighet och tillgänglighet

Foto: Sensus

I kyrkans gemenskap ska alla få vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar. Svenska kyrkan och Sensus har tillsammans tagit fram en utbildning om funktionsvariationer, med särskilt fokus på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf).​

Stöd i församlingsarbetet

Utbildningen vänder sig till anställda, förtroendevalda och ideella i Svenska kyrkans församlingar och tar avstamp i kyrkans grundläggande uppdrag. Tanken är att den ska ge inspiration, kunskap och handfasta råd om hur du kan bidra till ökad tillgänglighet. Oavsett var du är verksam – inom diakoni, mission, gudstjänst eller undervisning – får du användbara råd, tips och nya kunskaper. Som arbetslag kan man avsätta en tid då alla ska ha gått utbildningen (görs på egen hand) och följa upp med en gemensam diskussion.

Utbildningens upplägg​

När du följer anmälningsinstruktionerna nedan får du ett konto för att logga in i utbildningen. Utbildningen är uppdelad i olika avsnitt som avslutas med reflektionsfrågor. Genom anteckningsfunktionen kan du skriva ner dina tankar och funderingar, som sedan kan sparas och skrivas ut. Förhoppningen är att de kan vara en grund för den egna planeringen eller för fortsatta samtal med kollegor.

Utbildningen tar ungefär två timmar beroende på hur snabbt du läser och hur lång tid du lägger på frågorna.​

Del av kyrkomötesbeslut

Satsningen har sitt ursprung i ett uppdrag från kyrkomötet att finna former för att stötta Svenska kyrkans arbete gällande frågor om funktionsvariationer. Kyrkostyrelsen har därför antagit en handlingsplan för att främja församlingarnas arbete med frågorna, vilket denna utbildning är en del av. Det finns även en utbildning om digital tillgänglighet och hur du bygger en webb som fungerar för alla.

Ta gärna kontakt med Sensus för stöd inom fortsatta utbildningssatsningar: Ulrika Jonsson, Sensus Riksförbund, ulrika.jonsson@sensus.se

Få tillgång till utbildningen

Skapad:2020-09-28 11:09:00

För att delta i utbildningen behöver du skapa ett konto i lärplattformen Learnify. Om du redan har ett konto i Learnify är det bara att logga in med befintliga uppgifter via länken nedan.

För att skapa en nytt konto:

1. Gå till inloggningen.
    2. Klicka på den gröna knappen "Skapa konto".
    3. Fyll i din e-post och följande kod: 029169
    4. Fyll i dina uppgifter och skapa konto.
    5. VIKTIGT: Stäng fönstret i Learnify.
    6. Gå till utbildningssidan.
    7. Logga in med dina nya uppgifter.

Therése Weisz, Kommunikationsavdelningen
    2020-11-19